Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Môžem zmeniť už len to, čo bude, vraví Réway. Dôvera Jágra ho teší

Martin Réway sa v Kladne pokúša už o niekoľký reštart kariéry.

29.11.2019 12:28
Martin Réway Foto: ,
Martin Réway na archívnej snímke v reprezentačnom drese.
debata (1)

Po tom, ako v minulej sezóne odohral len 12 zápasov v treťoligovom Dolnom Kubíne a švédskej druhej lige za Tingsryds, sa v tíme udomácňuje. V lete sa hovorilo o jeho prestupe do pražskej Sparty, nakoniec z obnovenej spolupráce zišlo.

Šancu mu dal hrajúci majiteľ Kladna Jaromír Jágr. „Je len na ňom, či ju využije alebo nie. Veľa šancí už mať nebude,“ povedala legenda pred štartom sezóny.

Réway poskytol videorozhovor pre český denník Sport.

„Potreboval som čo najviac hrať, mať okolo seba ľudí, ktorí ma poznajú. Česko to spĺňa. Tu vedia, čoho som a nie som schopný. Preto som riešil Spartu, ktorá vie, aký som človek, ako so mnou komunikovať a pracovať. Hrať za ňu mi dávalo zmysel. Napokon som však rád, že som v Kladne, kde môžem stráviť na ľade viac minút,“ povedal Réway pre iSport.cz.

Teší ho dôvera Jágra?

„Samozrejme. Vzhľadom na to, že je majiteľ klubu a ešte stále hrá, to nikto iný nemohol odsúhlasiť. Som za to rád. Je fajn byť tu s niekým ako je on, niečo sa od neho naučiť. Jeho prístup je neskutočný,“ chváli nestarnúceho hokejistu.

Mrzí ho, že mu nevyšiel angažmán v Sparte?

„Neberiem to tak. Stalo sa, čo sa stalo, nechcem sa k tomu veľmi vracať. Malo to dopadnúť takto. Keď bude príležitosť, možno si v nej ešte zahrám, napríklad v budúcej sezóne alebo inokedy. Netrápim sa tým. Sparte držím palce tiež, som Sparťan. Hrá skvelý hokej, má vynikajúcich fanúšikov, plný štadión. Prajem im, nech sa im darí, ale v zápase proti nám by to tak nemuselo byť,“ dodáva.

Vrátil by nejaký krok späť?

„S odstupom času určite áno. Keď sa pozriem, kde som teraz a kde by som mohol byť, tak sa nad tým občas zamyslím. Som však stále relatívne mladý. Zatiaľ mám čas vypracovať sa niekde, kde som mohol byť. Moja životospráva nebola ideálna, ale žeby som nad tým premýšľal každý deň, to nie. To, čo bolo už nezmením, môžem zmeniť len to, čo bude,“ uzavrel Réway.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway