Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prehľad na ľade a skvelé ruky. Kladno otočilo aj vďaka dvojbodovému Réwayovi

Veľmi vydarený zápas odohral v sobotu proti Pardubiciam útočník Martin Réway. Pravdepodobne aj najlepší z pätnástich, v ktorých zatiaľ v českej extralige obliekol dres Kladna.

24.11.2019 19:21 , aktualizované: 20:41
Martin Réway Foto: ,
Martin Réway v reprezentačnom drese.
debata

Dvadsaťštyriročný hráč opäť ukázal svoj prehľad na ľade a skvelé ruky dvoma parádnymi prihrávkami, vďaka ktorým jeho tím zmazal dvojgólové manko. Navyše skvele pomáhal aj v obrane. Sám seba však po zápase hodnotiť nechcel, tešil ho hlavne ďalšie tímový úspech.

„Nebudem sa hodnotiť. Ja sa nerád hodnotím, to je na iných, či už na tréneroch, alebo spoluhráčoch. Vedeli sme, že to nebude ľahké stretnutie, ale nezačali sme dobre a dostali sme gól. Musíme si postrážiť začiatky v stretnutiach. Dnes sa nám to podarilo otočiť, ale so silnejšími súpermi už to vyjsť nemusí. Dúfam, že to nabudúce budeme mať viac pod kontrolou,“ povedal Réway v rozhovore s novinármi.

Len sotva možno ale poprieť, že jeho prihrávky spoluhráčom prišli v kľúčových momentoch. Krátko po druhom údere hostí našiel Vítězslava Bílka, v tretej tretine potom zakončoval Jakub Strnad.

„Víťa je strelec, to vieme. Hrá sa mi s ním fajn. Ale rád hrám aj s Brendanom O'Donnellom. Je veľmi dôležité hrať s niekým, kto vie vystreliť z prvej. A to oni vedia,“ ocenil spoluhráčov Réway.

„Hneď ako to spracujete, brankár má čas sa presunúť. A gólmani sú väčšinou takí kvalitní, ze potom už tú strelu chytia. Je zložité skórovať, keď to nie je z prvej. Pozrite na Gulaša – keby puk spracovával a čakal, nemyslím si, že má toľko gólov,“ dodal Réway.

Obrat prišiel z jeho pohľadu zaslúžene. „Boli sme podľa môjho názoru lepší a nehrali sme počas nepriaznivého stavu zle. Len jednoducho robíme zbytočné chyby, Denis Godla sa potom v bránke môže obracať, ako chce… Musíme mu ešte viac pomôcť,“ zdôraznil Réway.

Po prvom zápase s viacerými bodmi v drese Kladna je jeho bilancia šesť asistencií v 15 vystúpeniach od začiatku sezóny. Dobre vie, že zatiaľ neskóroval. „Vôbec ma to netrápi, ja sa snažím pomôcť tímu, ako to len ide. Keď môžem, tak vystrelím, ale nebudem strieľať len preto, že som nedal ešte gól,“ vysvetlil.

Občas sa ale zdá, že prihráva aj z dobrej pozície, z ktorej by mohol ohroziť bránku súpera sám. „Robím to tak, ako to v ten moment vidím. Trebárs by to tam padlo, ale dnes som to aj skúšal a nevyšlo to, čo je škoda. Keď ale vidím, že na mňa vyjde obranca, tak nebudem strieľať, aby som ho zbytočne netrafil,“ povedal Réway.

Jeho výkony budú možno ešte lepšie, keď sa zbaví choroby, s ktorou dlhodobo bojuje.

Martin Réway. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Martin Réway Martin Réway.

„Neprešlo ma to. Stále som prechladnutý a zajtra už idem k lekárovi, aby som to riešil. So srdcovým ochorením nechcem ďalej riskovať, že ma to prejde. Chvíľu to bolo dobré, ale keď bolo viac zápasov a tréningov, tak sa to vrátilo. Snáď sa už vyliečim, aby som sa mohol sústrediť len na hokej a nie na to, či som zdravý,“ prial si Réway.

Kladno sa po tretej výhre z posledných štyroch zápasov, kedy sa navyše zakaždým radovalo z plného trojbodového zisku, udomácňuje v desiatke. Momentálne je deviate.

„Je veľmi dôležité vyhrať také zápasy ako dnes. So súpermi za nami nesmieme strácať, nesmieme im dať privoňať. Ak potom prekvapíme i silnejších protivníkov, čo už sa tiež podarilo, je to len plus. Chceli by sme zabojovať o predkolo,“ uzavrel Réway.

V zápase 21. kola uspel aj líder tabuľky Sparta Praha. V Mladej Boleslavi vyhral 1:0. Drámu rozhodli až samostatné nájazdy, rozhodujúci premenil Michal Řepík.

Karlove Vary zaskočili druhý Třinec a zvíťazili na jeho ľade 6:1. K plnému bodovému zásahu Energie prispeli gólmi Dávid Gríger a Tomáš Mikúš, asistenciu si pripísal Dominik Graňák.

Česká extraliga – 21. kolo:

BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha 0:1 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0, 0:1)
Rozhodujúci nájazd: Řepík

HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlove Vary 1:6 (1:1, 0:3, 0:2)
Góly: 11. Zahradníček – 11. Koblasa, 32. GRÍGER, 37. Vondráček, 37. Vondráček (GRAŇÁK), 48. Kubalík, 57. MIKÚŠ

Rytíři Kladno – HC Dynamo Pardubice 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Góly: 28. Bílek (RÉWAY), 45. Strnad (RÉWAY), 48. Austin – 14. TYBOR, 26. Kousal (TYBOR)

Mountfield HK – HC Verva Litvínov 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
Góly: 12. Pilař, 21. Smoleňák, 32. CINGEL, 34. Chalupa, 59. Vincour, 60. Rákos – 40. Lukeš, 53. Hübl

HC Vítkovice Ridera – HC Škoda Plzeň 0:5 (0:2, 0:0, 0:3)
Góly: 4. Kodýtek (ČEREŠŇÁK), 20. Kracík, 46. Gulaš, 51. Kracík, 55. Kracík

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway #HC Rytíři Kladno