Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výborného Godlu rozčúlil víťazný gól Hudáčka: Nesmie sa to stať ani v doraste

Brankár Denis Godla pochytal v Liberci 36 striel súpera, kryl niekoľko vyložených šancí, ale prehre hokejistov Kladna s domácimi hokejistami 1:2 v českej extralige nezabránil.

23.11.2019 07:26
hokej, zraz reprezentacie, Godla, Foto: ,
Denis Godla.
debata

Rytieri si pripísali len druhú prehru z posledných šiestich zápasov, ale podľa Godlu musia predviesť doma proti posledným Pardubiciam úplne iný výkon, aby mali nádej na úspech.

„Je to zlé. Cítil som sa dobre, smerovalo na mňa veľa striel. Škoda, že sa dostávali do viacerých veľkých šancí. Taký je hokej. Keď budeme robiť také chyby, bude vyzerať každý náš zápas takto,“ opísal Godla svoje pocity po stretnutí, v ktorom jeho skvelý výkon k bodovému zisku neviedol.

Po druhom inkasovanom góle v 45. minúte, keď ho prekonal cez clonu voľného spoluhráča Libor Hudáček, sa veľmi rozčuľoval.

„Mali striedanie, keď sme vyhrali buly, potom išli dvaja na jedného, ​​potom niekto sám, potom dvaja sami… A ešte si to vzal, vykorčuľoval s tým medzi kruhmi, clona, ​​gól. To sa nesmie stávať ani v doraste, nie u mužov,“ hneval sa Godla.

Takéto chyby extraligového nováčika podľa neho zbytočne oberajú o body. „Nie je to nič príjemné, keď sa stávajú dookola tie isté chyby. A nelepší sa to. Je to frustrujúce. Ale rýchlo po góle som sa dostal späť do pohody a zápas som dochytal,“ vyhlásil dvadsaťštyriročný rodák z Kežmarku.

Cíti, že má formu, ale bol by rád, aby pomáhala k úspešným výsledkom. „Chytám všetko, cítim sa dobre, som rád, že ma to triafa. Že aspoň môžem dávať šancu na body. Je na našich hráčoch, koľko dajú gólov. Keď sa darí v bránke a v obrane, musíme to využiť a dať prvé dva góly,“ vyhlásil Godla.

V nedeľu hostí Kladno Pardubice, pred ktorými má sedembodový náskok.

„Je to dôležitý zápas. Ale keď budeme hrať takto, nevyzerá to na body. Keď budeme hrať, čo máme a čo vieme, k tomu využijeme malé ihrisko, tak si myslím, že by sme mohli pomýšľať na tri body,“ dodal Godla.

Výsledky českej extraligy:

Litvínov – Mladá Boleslav 2:5 (0:3, 0:1, 2:1)
Góly: 45. Doudera (J. MIKÚŠ) – 6. Kousal, 12. Najman, 13. Vondrka (SKALICKÝ), 33. Zbořil, 57. Jeglič

Plzeň – Olomouc 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Góly: 23. Irgl, 31. Kolouch, 59. Nahodil

Kometa Brno – Mountfield Hradec Králové 3:2 pp (1:0, 1:0, 0:2 – 1:0)
Góly: 19., 35. a 63. Zaťovič – 47. Jergl, 59. Červený

Liberec – Kladno 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Góly: 25. Filippi, 45. L. HUDÁČEK – 60. Strnad
Godla za hostí ochytal celý zápas pripísal si 36 zákrokov

Pardubice – Zlín 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Góly: 40. Fryšara, 59. Sedláček
Čiliak za hostí odchytal celý duel a pripísal si 20 zákrokov

debata chyba
Viac na túto tému: #Libor Hudáček #Denis Godla #HC Rytíři Kladno