Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr znepokojil fanúšikov: Telo sa začína vzpierať

Hviezdny útočník Jaromír Jágr sa v závere piatkového stretnutia českej hokejovej extraligy proti Zlínu (1:0) zranil a jeho štart v drese Kladna v nedeľu na ľade Olomouca je neistý. Štyridsaťsedemročný hrajúci majiteľ Rytierov odišiel necelé tri minúty pred koncom počas presilovky svojho tímu predčasne na striedačku a odstúpil z hry.

17.11.2019 12:31
debata (1)
Status Jaromíra Jágra. Foto: instagram.com/jj68jaromirjagr
Status Jaromíra Jágra. Status Jaromíra Jágra.

„Dnes som tréning s tímom vynechal. Tesne pred zápasom sa rozhodnem, či nastúpim k zajtrajšiemu zápasu. Moje telo sa začína vzpierať,“ uviedol v sobotu Jágr na svojom instagramovém účte.

Kvôli svalovému zraneniu z prípravy sa zaradil do zostavy Kladna až v 3. kole v Karlových Varoch, predtým vynechal zápasy v Třinci a domácu premiéru Rytierov po návrate medzi elitu po piatich rokoch s Hradcom Králové.

V ďalších 16 zápasoch nechýbal a pripísal si 14 bodov za osem gólov a šesť asistencií. Proti Zlínu pri výhre 1:0 prihral v šiestej minúte na gól Ladislavovi Žigmundovi.

Problémy mal Jágr aj pred reprezentačnou pauzou, ale 3. novembra na ľade Vítkovíc nakoniec nastúpil. „V sobotu som si natiahol sval, tak som sa sústredil na to, aby som vôbec mohol hrať. Z tréningu som odišiel po desiatich minútach, netrénoval som a ani nevedel, či budem môcť hrať,“ uviedol vtedy v Ostrave.

Aj kvôli vypredanej ostravskej hale nakoniec hral. „Nesmierne si to vážim. Je to taká odmena za to, čo som hokeju obetoval. Viem, že tu bola aj veľa malých detí, nechcel som tých ľudí sklamať, keď už si kúpili lístok. Aj preto som nastúpil,“ povedal vtedy.

Druhý najproduktívnejší hráč histórie NHL zo zdravotných dôvodov vynechal väčšinu zápasov v minulej sezóne prvej ligy. V závere ale Kladnu výrazne pomohol k návratu do najvyššej súťaže.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno