Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Český brankár sa chcel vraj zabiť. Polícia ho našla opitého a zdrogovaného

Český reprezentačný brankár Patrik Bartošák zrejme lieta v problémoch. Podľa bulvárneho denníka Blesk dokonca minulý týždeň zalarmoval políciu s tým, že sa chce zabiť. Zdá sa, že o takého gólmana nestojí už ani Třinec.

15.11.2019 10:56
Rusko, radosť, Patrik Bartošák Foto: ,
Patrika Bartošáka po inkasovanom góle od Rusov.
debata

Stalo sa to vraj minulý týždeň – počas ligovej prestávky. „Sám zavolal na linku 158, že uvažuje o samovražde. Policajná hliadka ho našla, ako sedí v Ostrave v aute na benzínke. Bol pod vplyvom alkoholu a drog. Preto ho previezli na stanicu, kde strávil noc,“ uviedol pre denník bližšie nešpecifikova­ný zdroj.

Ten istý zdroj tvrdí, že gólmanovi, ktorý do Třinca zamieril v lete z Vítkovíc, znížili plat. „V Třinci mu dokonca kvôli tomu znížili kráľovský plat 700 tisíc mesačne,“ tvrdí zdroj.

Blesk kontaktoval aj Bartošákových manažérov Sivka a Vůjtka mladšieho. Tí akékoľvek problémy odmietli. „Teraz nič komentovať nebudeme,“ doplnil Sivek o deň neskôr. Bartošák vraj v utorok aj v stredu v Třinci trénoval. Vo štvrtok však už na ľade chýbal a Třinec ku kauze dodal: „Celú situáciu preverujeme.“

Práve s násilím mal reprezentačný brankár problém už pred štyrmi rokmi. Kvôli tomu prišiel o nádejne rozbehnutú kariéru v zámorí. V novembri 2015 sa svojej vtedajšej priateľke vyhrážal zabitím. Jeho klub Manchester Monarchs, za ktorý chytal farmárskou súťaž AHL, ho okamžite vyhodil.

Napriek všetkým jeho problémom sa aktuálne o Bartošáka zaujímajú kluby z KHL. V piatok podvečer však sám hráč informoval, že prerušuje kariéru a ide sa liečiť.

„Dostal som sa do osobných problémov, ktoré ma donútili prerušiť kariéru. V uplynulom čase bojujem s duševnou chorobou, ktorú som žiaľ riešil v kombinácii s alkoholom. Svoju situáciu si uvedomujem, vyhľadal som odborníkov a podstúpim liečenie. Chcem sa poďakovať vedeniu třineckého klubu za podporu, spoluhráčom, trénerom, realizačnému štábu a fanúšikom za pochopenie. Prežívam zložité obdobie a rád by som sa všetkým ospravedlnil,“ odkázal vo vyhlásení Bartošák.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Oceláři Třinec #Patrik Bartošák