Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čiliak chytal proti svojim. Za víťazstvo musí servírovať raňajky

Slovenský brankár Marek Čiliak zamieril začiatkom októbra v rámci českej najvyššej hokejovej súťaže na hosťovanie z Brna do Zlína. Krátko po jeho príchode čakal "baranov" práve duel s Kometou a zvolenský rodák vtedy uviedol, že proti svojmu kmeňovému zamestnávateľovi nenastúpi.

14.11.2019 10:44
Marek Čiliak Foto: ,
Marek Čiliak odchytal na domácich MS 2019 za Slovensko tri zápasy.
debata

Prešlo však šesť týždňov a situácia sa zmenila. Čiliak v stredu stál v zlínskej bránke v súboji proti Brnu a tešil sa z tesného víťazstva 5:4.

Účastník ostatných dvoch svetových šampionátov čelil 34 strelám a štyri z nich skončili za jeho chrbtom. "Marek predviedol veľmi veľa náročných zákrokov a za celý tím by som sa mu chcel poďakovať. Neboli sme prekvapení, že nastúpil.

Máme ho v šatni, takže prekvapil akurát tak novinárov. Mne sa stačilo opýtať a on mi to povedal," vysvetľoval v pozápasovom rozhovore útočník Zlína Antonín Honejsek, cituje ho portál hokej.cz.

Čiliak prišiel do Zlína na trojmesačné hosťovanie, aby zaplnil medzeru po zranenom Liborovi Kašíkovi. Dvadsaťdeväťročný gólman chytá pravidelne a v doterajších 11 štartoch zneškodnil 89 percent striel.

„Nebolo na ňom vidieť, že je to preňho špeciálny zápas. Je profesionál a tak k tomu aj pristúpil. Ako kmeňový hráč Komety sa z víťazstva radovať nemusí, ale tešiť sa môže celá naša kabína. Za víťazstvo nám však sľúbil raňajky do šatne,“ doplnil Honejsek.

Zlínu patrí vo vyrovnanej tabuľke českej extraligy jedenáste miesto, ale od posledných Pardubíc ho delia iba tri body. Kometa figuruje na priebežnej štvrtej pozícii s rovnakým počtom bodov ako druhá Plzeň a tretia Mladá Boleslav.

debata chyba
Viac na túto tému: #Česká Tipsport extraliga #Marek Čiliak #Kometa Brno #PSG Zlín