Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nastupovala s chlapcami. V Ostrave chytá príbuzná legendárneho Dzurillu

Legendárny slovenský hokejový brankár Vladimír Dzurilla má svoju nasledovníčku. Natália Dzurillová, ktorá je vraj jeho vzdialenou príbuznou, chytá za hokejový tím Ostravskej univerzity.

05.11.2019 16:34
debata

Na zaujímavosť upozornil web iSport.cz.

Dvadsaťročná brankárka sa objavila na súpiske OU v derby proti Vysokej škole baníckej TU.

„Chalani i tréneri sa ma hneď na to pýtali, ale som len veľmi vzdialená príbuzná. Pradedko mi vždy hovoril, že s Vladimírom Dzurillom máme spoločné korene, ale to je tak všetko, čo viem o rodinnej väzbe,“ povedala pre spomínaný zdroj Slovenka, ktorá sa v spomenutom dueli pred návštevou vyše 8-tisíc divákov medzi tri žrde nedostala.

Pôvodne jej chceli dať príležitosť, ale výsledok duelu bol dlho otvorený. Dzurillovej družstvo napokon prehralo 4:6, keď inkasovalo aj do prázdnej bránky. „Natália je šikovná, na Slovensku hrávala ženskú ligu, ale zápas bol až do konca vyrovnaný, tak sme nechceli robiť zásahy do zostavy,“ poznamenal tréner OU Michal Sebera.

Dzurillová sa so svojím slávnym predkom nemohla stretnúť, keďže zomrel v roku 1995 a ona sa narodila o štyri roky neskôr. Ani k hokeju ju neinšpiroval Vladimír Dzurilla.

„Chcela som sa naučiť korčuľovať, veľmi sa mi páčilo krasokorčuľovanie, ale tréningy boli skoro ráno a ja som bola lenivé dieťa. Hokejisti mali tréningy neskôr, hokej hral aj môj brat Adam, tak som to spojila. Páčil sa mi brankársky výstroj a myslela som si, že brankári veľa nemusia robiť,“ zasmiala sa študentka druhého ročníka všeobecného lekárstva.

„Snažím sa to stíhať, ale je to náročné. Rada by som sa ešte vrátila do nejakej ligy.“

Začínala v Žiline, pokračovala v Považskej Bystrici, nastupovala v súťažiach chlapcov.

„Zo začiatku to bol pre mňa stres, ale chalani ma vždy vzali medzi seba a boli fakt zlatí,“ prezradila Dzurillová, ktorá reprezentovala SR v kategórii junioriek a medzi ženami chytala extraligu za Ice Dream Košice, kde však s hokejom len začínali, preto mala priemer inkasovaných gólov na zápas 11,82 a potom dokonca 13,75.

debata chyba