Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Fehérváry skóroval aj asistoval, prvý gól Ružičku. Okuliar očaruje WHL

Slovenský obranca Martin Fehérváry strelil gól, pridal aj asistenciu a výrazne sa podieľal na triumfe hokejistov Hershey nad súpermi z Providence 5:3 v sobotňajšom zápase American Hockey League (AHL).

03.11.2019 09:16 , aktualizované: 10:00
debata

Zostrih zápasu:

Iba 20-ročný Fehérváry sa stal treťou hviezdou, na strane Providence si o štyri roky starší Róbert Lantoši pripísal asistenciu, ale aj štyri trestné minúty. Celkovo má v sezóne 7 kanadských bodov (3+4).

Peter Cehlárik nepomohol v tomto zápase Bruins. Jeden z troch najproduktívnejších hráčov Providence sa v sobotu predstavil v drese Bostonu proti Ottawe v NHL.

Gól Fehérváryho:

Stockton prehral s Tucsonom 3:4 po predĺžení. Domácim nepomohol ani zásah Adama Ružičku, ktorý v siedmej minúte tretej tretiny priebežne vyrovnal na 3:3. Bol to vôbec prvý gól 20-ročného slovenského útočníka v zámorskej kariére v AHL, aktuálne má na konte 4 body z 10 zápasov v drese Stockton Heat. Jeho slovenský spoluhráč Martin Pospíšil do súboja s Tucsonom nezasiahol.

V sobotu hral aj Marián Studenič, ktorý si pripísal asistenciu. Jeho Binghamton však prehral na ľade Syracuse 2:3. Účastník tohtoročných majstrovstiev sveta v Košiciach Studenič v deviatich zápasoch v tejto sezóne AHL nazbieral tri body (2+1).

Sobotňajšie výsledky AHL – zápasy so Slovákmi:

Hershey – Providence 5:3 (2:2, 1:1, 2:0)
Martin Fehérváry (Hershey) 1 gól, 1 asistencia, 3 strely, 2 plusové body, 3. hviezda – Róbert Lantoši (Providence) 1 asistencia, 3 strely, 4 trestné minúty

Syracuse – Binghamton 3:2 (3:1, 0:1, 0:0)
Marián Studenič (Binghamton) 1 asistencia, 1 strela, 1 plusový bod

Stockton – Tucson 3:4 po predĺžení (1:2, 1:1, 1:0 – 0:1)
Adam Ružička (Stockton) 1 gól, 2 strely, 1 plusový bod

Okuliar s druhým hetrikom za dva dni

Mladý slovenský hokejista Oliver Okuliar nepoľavuje v strieľaní gólov v kanadskej juniorskej súťaži WHL. V tíme Lethbridge Hurricanes dosiahol druhý hetrik v rozpätí dvoch dní. Po piatkových troch góloch a štyroch bodoch u súpera vo Winnipegu (8:2) v sobotu pridal ďalšie tri zásahy pri víťazstve svojho tímu v súboji na ľade Brandonu (5:2) a stal sa prvou hviezdou zápasu.

Devätnásťročný rodák z Trenčína strelil gól v presilovke, rovnovážnom stave aj oslabení. Najmä presný zásah v oslabení na konečných 5:2 bol ukážkou pohotového zakončenia z nájazdovej pozície, ked blafákom urobil štatistu z brankára súpera.

Okuliar žiari aj v rámci celej súťaži. Talentovaný krídelník dosiaľ v 18 zápasoch novej sezóny nazbieral 24 bodov za 15 gólov a 9 asistencií. V kanadskom bodovaní svojho tímu je druhý za 25-bodovým Dylanom Cozensom. Celkovo vo WHL mu v produktivite patrí tretia priečka, ale s 15 gólmi je na čele poradia strelcov.

Druhý Bielorus Alexej Protas (Prince Albert) má o 3 góly menej. Lethbridge Hurricanes sa nachádza na treťom mieste v tabuľke Východnej konferencie WHL. „Okuliar nielenže vedie tabuľku strelcov, ale svoju šnúru s minimálne gólom na konte predĺžil už na sedem zápasov a to je najviac v celej súťaži,“ pripomenul twitter WHL.

debata chyba
Viac na túto tému: #AHL #Róbert Lantoši #Martin Fehérváry #Adam Ružička