Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fehérváry skóroval aj asistoval, prvý gól Ružičku. Okuliar očaruje WHL

Slovenský obranca Martin Fehérváry strelil gól, pridal aj asistenciu a výrazne sa podieľal na triumfe hokejistov Hershey nad súpermi z Providence 5:3 v sobotňajšom zápase American Hockey League (AHL).

03.11.2019 09:16 , aktualizované: 10:00
debata

Zostrih zápasu:

Iba 20-ročný Fehérváry sa stal treťou hviezdou, na strane Providence si o štyri roky starší Róbert Lantoši pripísal asistenciu, ale aj štyri trestné minúty. Celkovo má v sezóne 7 kanadských bodov (3+4).

Peter Cehlárik nepomohol v tomto zápase Bruins. Jeden z troch najproduktívnejších hráčov Providence sa v sobotu predstavil v drese Bostonu proti Ottawe v NHL.

Gól Fehérváryho:

Stockton prehral s Tucsonom 3:4 po predĺžení. Domácim nepomohol ani zásah Adama Ružičku, ktorý v siedmej minúte tretej tretiny priebežne vyrovnal na 3:3. Bol to vôbec prvý gól 20-ročného slovenského útočníka v zámorskej kariére v AHL, aktuálne má na konte 4 body z 10 zápasov v drese Stockton Heat. Jeho slovenský spoluhráč Martin Pospíšil do súboja s Tucsonom nezasiahol.

V sobotu hral aj Marián Studenič, ktorý si pripísal asistenciu. Jeho Binghamton však prehral na ľade Syracuse 2:3. Účastník tohtoročných majstrovstiev sveta v Košiciach Studenič v deviatich zápasoch v tejto sezóne AHL nazbieral tri body (2+1).

Sobotňajšie výsledky AHL – zápasy so Slovákmi:

Hershey – Providence 5:3 (2:2, 1:1, 2:0)
Martin Fehérváry (Hershey) 1 gól, 1 asistencia, 3 strely, 2 plusové body, 3. hviezda – Róbert Lantoši (Providence) 1 asistencia, 3 strely, 4 trestné minúty

Syracuse – Binghamton 3:2 (3:1, 0:1, 0:0)
Marián Studenič (Binghamton) 1 asistencia, 1 strela, 1 plusový bod

Stockton – Tucson 3:4 po predĺžení (1:2, 1:1, 1:0 – 0:1)
Adam Ružička (Stockton) 1 gól, 2 strely, 1 plusový bod

Okuliar s druhým hetrikom za dva dni

Mladý slovenský hokejista Oliver Okuliar nepoľavuje v strieľaní gólov v kanadskej juniorskej súťaži WHL. V tíme Lethbridge Hurricanes dosiahol druhý hetrik v rozpätí dvoch dní. Po piatkových troch góloch a štyroch bodoch u súpera vo Winnipegu (8:2) v sobotu pridal ďalšie tri zásahy pri víťazstve svojho tímu v súboji na ľade Brandonu (5:2) a stal sa prvou hviezdou zápasu.

Devätnásťročný rodák z Trenčína strelil gól v presilovke, rovnovážnom stave aj oslabení. Najmä presný zásah v oslabení na konečných 5:2 bol ukážkou pohotového zakončenia z nájazdovej pozície, ked blafákom urobil štatistu z brankára súpera.

Okuliar žiari aj v rámci celej súťaži. Talentovaný krídelník dosiaľ v 18 zápasoch novej sezóny nazbieral 24 bodov za 15 gólov a 9 asistencií. V kanadskom bodovaní svojho tímu je druhý za 25-bodovým Dylanom Cozensom. Celkovo vo WHL mu v produktivite patrí tretia priečka, ale s 15 gólmi je na čele poradia strelcov.

Druhý Bielorus Alexej Protas (Prince Albert) má o 3 góly menej. Lethbridge Hurricanes sa nachádza na treťom mieste v tabuľke Východnej konferencie WHL. „Okuliar nielenže vedie tabuľku strelcov, ale svoju šnúru s minimálne gólom na konte predĺžil už na sedem zápasov a to je najviac v celej súťaži,“ pripomenul twitter WHL.

debata chyba
Viac na túto tému: #AHL #Róbert Lantoši #Martin Fehérváry #Adam Ružička