Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zdá sa, že Šatan mal aj plán B. Podľa všetkého uvažoval nad Růžičkom

V pozícii hráča a neskôr aj trénera nikdy nemal núdzu o pracovné ponuky. Napriek tomu čakal Vladimír Růžička starší pol roka na plnohodnotný angažmán.

25.10.2019 17:50
Vladimír Růžička Foto: ,
Vladimír Růžička.
debata

Po ukončení pôsobenia v Chomutove prejavili o jeho služby záujem aj na Slovensku. Spomínala sa možnosť trénovať Slovan Bratislava v KHL či národný tím. Napokon z toho zišlo a 56-ročný odborník zakotvil v českej najvyššej súťaži, kde bude viesť Hradec Králové.

„Taký je hokej. Moji agenti vždy niečo dohadovali. Táto ponuka nevyšla, a tak sme čakali ďalej,“ uviedol Růžička v rozhovore pre iSport.cz na margo možnej spolupráce s bratislavským Slovanom. Zlatý olympijský medailista z Nagana bol kandidátom na pozíciu hlavného kouča, no „belasí“ v lete zamierili z nadnárodnej KHL do domácej Tipsport ligy a na ich lavičku sa postavil Roman Stantien.

Post hlavného trénera bol po majstrovstvách sveta otvorený aj pri slovenskej reprezentácii. Craig Ramsay najskôr nepotvrdil, že bude naďalej pôsobiť pri národnom tíme, ale následne ponuku Miroslava Šatana prikývol. „Neviem, ako blízko bola slovenská reprezentácia. Nevyšlo to, takže sa dá povedať, že celkom ďaleko,“ hovoril niekdajší center a držiteľ kompletnej medailovej zbierky z MS.

Rodák z Mostu bude teraz prvýkrát v kariére trénovať Hradec Králové, kde vytvoril plnohodnotné duo s Tomášom Martincom. Ich úlohou bude posunúť klub do popredia tabuľky.

„Páči sa mi, že Hradec má len tie najvyššie ambície. Je to výzva. Je začiatok sezóny, takže by som nerobil žiadne závery. Bude sa rozhodovať až v marci a apríli. Uvidíme, čo sa udeje do tej doby,“ uzavrel Růžička, ktorého nový tím figuruje priebežne na šiestom mieste českej extraligy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #Vladimír Růžička #Craig Ramsay