Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sparta verí Slovákom. Podržala si rýchlik, priviedla valibuka

Slovenská enkláva v najslávnejšom českom hokejovom klube sa rozrastá.

17.10.2019 12:36
Milan Jurčina Foto: ,
Slovenský obranca Milan Jurčina.
debata

Nový ročník českej hokejovej ligy je v plnom prúde. Od prvého do doterajšieho jedenásteho kola ju sprevádzajú bláznivé i tesné výsledky a vyrovnanosť.

Žiaden zo štrnástich účastníkov sa nedostal do bodového trháku. Tabuľku vedie Třinec, v tesnom závese sú za ním Brno, Mladá Boleslav, Sparta, Plzeň a Liberec.

Práve vedenie pražského klubu nie je spokojné s hrou vo vlastnom obrannom pásme a rozhodlo sa konať. Na skúšku do novembrovej reprezentačnej prestávky priviedli z nemeckého Norimbergu Milana Jurčinu.

"Sparta je najpopulárnejší tým v českej lige. Keď som sa dozvedel o ich záujme o mňa, veľmi rýchlo sme sa dohodli na spolupráci,“ uviedol na klubovej stránke slovenský zadák.

"Je to skúsený silový hráč s vynikajúcimi fyzickými parametrami, ktoré by mali pomôcť našej defenzíve,“ doplnil športový manažér klubu Jaroslav Hlinka s tým, že spoluprácu predĺžil aj ďalší slovenský obranca Marek Ďaloga.

Jurčina má množstvo skúseností. Na začiatku kariéry odohral 451 zápasov v NHL. Hral aj vo Fínsku, Švajčiarsku či KHL. Posledné tri sezóny strávil niekdajší obranca Bostonu, Washingtonu, Columbusu a New Yorku Islanders v nemeckej DEL.

Pred nasledujúcou sezónou sa nedohodol s Norimbergom na predĺžení zmluvy a tak sa po siedmich rokoch vracia za rieku Moravu. Slovensko reprezentoval na piatich svetových šampionátoch, na ZOH odohral 17 zápasov.

"Mojou úlohou bude najmä využívať moju veľkosť okolo mantinelov a pri hre v oslabení,“ dodal 36-ročný Jurčina.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Milan Jurčina #Marek Ďaloga