Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majster veľkých obratov. Kladno s Jágrom a Godlom sa opäť pozviechalo z 0:3

Hokejisti Kladna opäť pobavili svojich fanúšikov. A navyše ich potešili výhrou, ktorú dosiahli proti Plzni aj napriek trojgólovému manku, ktorému čelili v druhej tretine.

12.10.2019 07:12
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr na tréningu Kladna.
debata

Pod výhru 7:5 sa gólom a asistenciou podpísal aj štyridsaťsedemročný hrajúci majiteľ klubu Jaromír Jágr. Celý zápas odchytal jeho spoluhráč, slovenský brankár Denis Godla.

„Každé víťazstvo za tri body je úspech. Plzeň je veľké mužstvo a bude vyhrávať veľa zápasov. Samozrejme nechceš stále prehrávať 0:3… Ale aj to, že sme sa vrátili do hry za stavu 3:0 pre Plzeň, je skvelá známka,“ povedal Jágr v rozhovore s novinármi.

V rovnakej pozícii bolo Kladno aj pred dvoma týždňami, keď s Olomoucom krátko po štarte druhej časti prehrávalo 0:3. „Prehrávali sme, ale v kabíne sme si povedali, že nebudeme panikáriť. Naša lajna hrala zle, ja som sa cítil zle, takže sa akurát povedalo, nech ostatné útoky hrajú stále rovnako ako v prvej tretine, my pridáme a ja sa do toho dostanem,“ opísal Jágr.

A zlom prišiel aj tentoraz. „Začína to od našej lajny, keď nebudeme hrať dobre, tak sa to, samozrejme, odrazí na ďalšie päťky. Náš útok v prvej tretine prehrala minizápas a skoro sme neboli u nich v tretine. Bolo to mnou, veľmi som im nepomohol, Áda (David Stach) bol podľa mňa nervózny. Ono je to ťažké, keď hráš prvý zápas proti svojmu tímu, ale trochu to z nás spadlo a tretiu tretinu nás to nakoplo,“ uviedol Jágr.

„Signalizoval som to ešte pred sezónou, že sem sa jednoducho nebude nikomu jazdiť s radosťou v tvári,“ doplnil Jágr.

Kladno tak odčinilo prehru z Pardubíc a uspelo vo štvrtom zápase z posledných piatich. „Ako som už hovoril po zápase s Libercom, tu to nie je o sebavedomí, je to o tom, aby si veril tomu, že čo robíme, je správne. Nie v zápase, ale v tréningoch. Zápas je také okorenenie za výkony. Takto som to vždy mal ja, že keď si odvedieš svoju prácu v tréningu, tak potom si to ideš akurát užiť, tie návyky tam sú,“ vyhlásil Jágr.

V úvode mal problémy s rýchlym tempom. „Dnešný zápas som v prvej tretine nemohol dýchať, ale moji spoluhráči to vedeli. A postupom času sa do toho dostaneš. Keď bolo treba, tak sme dali góly a tretiu tretinu som chcel, aby naše lajna hrala na Gulášovu. To už sme sa skôr sústredili, aby oni nedali góly, tak som chcel, aby nás tréner dával na nich,“ pripomenul Jágr.

Dnešným gólom predĺžil streleckú sériu už na štyri zápasy. „Strieľate z voleja, strieľam hneď, potom tam máš dorážku. Lepšie ako tam robiť kľučku, pretože máš len jednu šancu. Chlapcom som to hovoril aj minulý zápas – poďme strieľať hneď, pretože gólman musí urobiť zákrok a potom tam máš prázdnu bránku,“ povedal Jágr.

debata chyba