Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď vám volá Jágr, treba ho vypočuť s rešpektom, vraví Godla. Vrátil sa aj k MS

Brankár Denis Godla sa stal novou posilou hokejistov Kladna, nováčika najvyššej českej súťaže. V úvodných kolách sa tímu hrajúceho majiteľa, legendárneho Jaromíra Jágra, príliš nedarí.

27.09.2019 10:09
Denis Godla Foto: ,
Denis Godla.
debata

Získalo jediný bod za nedeľňajšiu domácu prehru s Vítkovicami v predĺžení a inkasovalo až 21 gólov. Brankársky tandem Lukáš Cikánek, Adam Brízgala sa zatiaľ neosvedčil.

„Si pripravený? Začali sme zle a potrebujeme pomoc,“ odznelo podľa idnes.cz v telefóne pri telefonáte Jágra slovenskému reprezentačnému gólmanovi.

„Snáď pomôžem Kladno naštartovať. Neviem, či mám byť priamo záchranca, pretože brankár aj tak nemá na výber. Musí vyhrávať,“ tvrdí Godla.

Klub sa zatiaľ nedohodol s Alexanderom Salákom (po konci zmluvy v Jaroslavli je zatiaľ bez angažmánu) a Jágr dá šancu Godlovi. „Keď vám volá Jágr, treba ho vypočuť s pokorou a rešpektom. Nie že by som kvôli nemu okamžite prikývol, ale bolo to plus. Je to osobnosť a pozná ho celý svet,“ pokračuje pre spomenutý zdroj.

Podľa neho mu pomohla aj prítomnosť ďalšieho Slováka Martina Réwaya, dvojica spolu získala v roku 2015 bronz na MS do 20 rokov. „Martin mi volal, Kladno chválil, že tu hrajú bojovníci,“ dodal.

Godla slovenské ponuky odmietal, pôsobenie v Tipsport Lige vylúčil. „Chcem sa v kariére ďalej posúvať, možno sa ešte pozriem do Ruska,“ verí.

Pre idnes.cz sa vyjadril aj k domácemu svetovému šampionátu, keď nastúpil až po tom, ako slovenskí hokejisti vedeli, že sa do štvrťfinále nedostanú. „Máme teraz kvalitných brankárov. Hudáček v KHL, Konrád, Janus a Čiliak v českej extralige, Rybár vo Fínsku. Na majstrovstvách nás, bohužiaľ, zrazili smola a individuálne chyby,“ povedal Godla.

V bránke Kladna sa môže predstaviť už v piatok, keď v súboji najhorších tímov v extraligovej tabuľke nastúpia jeho hokejisti v Zlíne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Denis Godla #HC Rytíři Kladno