Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Godla sa dohodol s Kladnom, klub potrestali kvôli Jágrovej prilbe

Slovenský hokejový brankár Denis Godla sa dočkal novej zmluvy, kontrakt na rok podpísal s nováčikom českej extraligy Kladnom.

24.09.2019 15:31 , aktualizované: 15:42
Denis Godla Foto: ,
Denis Godla na tréningu slovenskej reprezentácie.
debata (1)

Informuje o tom oficiálny „web miestnych "rytierov“ .{target:_blan­k}":[http://www.rytirikladno.cz/…-denis-godla]. Dvasaťštyriročný slovenský gólman strávil predchádzajúce štyri sezóny vo Fínsku.

„Príchodom Denisa sme sa chceli zvýšiť konkurenciu v našom bránkovisku,“ prezradil tréner Kladna David Čemák.

V novom pôsobisku po boku legendárneho Jaromíra Jágra či Martina Réwaya by mohol nastúpiť na súťažný zápas už v piatok v súboji na ľade Zlína.

„Bude záležať len na ňom, ako sa bude cíti pripravený. Nie je vylúčené, že zasiahne už do duelu v Zlíne, ale o tom sa ešte budeme počas týždňa baviť. S tímom ďalej trénuje aj Alexander Salák,“ pokračoval na klubovom webe Čemák.

Denis Godla strávil predchádzajúce tri sezóny vo fínskom tíme KalPa Kuopio, rok predtým strávil v nižšej súťaži Mestis.

„Čakal som na ponuky zo zahraničia. Neriešil som, či to bude Fínsko, Švédsko alebo Česko. Veľmi ma teší, že som sa dohodol s Kladnom. Rokovania boli rýchle, trvali len dva dni,“ poznamenal Denis Godla.

Slovenský gólman sa cíti pripravený. „Je mi fajn a zápasový štart je na dobrej ceste. Mám kondiíciu aj natrénované. Keď mi tréneri povedia, aby som chytal už koncom týždňa, budem na to pripravený,“ ozrejmil Godla. Ten s hokejom začínal v rodnom Kežmarku, na svojom konte má bronz z juniorských majstrovstiev sveta 2015 na v máji 2019 si na domácich seniorských MS pripísal dva víťazné štarty – prit Britom a Dánom.

Jágr pri rozkorčuľovaní nemal prilbu

Kladniansky klub dostal pokutu vo výške 6000 korún (približne 231 eur) za to, že sa Jaromír Jágr zúčastnil na rozkorčuľovaní pred piatkovým zápasom v Karlových Varoch a nedeľňajším domácim duelom s Vítkovicami bez povinnej hráčskej prilby.

Sankcia od disciplinárnej komisie za prvé porušenie pravidiel predstavovala 2000 korún (77 eur) a za opakovaný priestupok bola dvojnásobná.

„Povinnosť zúčastniť sa na predzápasovom rozkorčuľovaní rovnako ako zápasu v hráčskej prilbe, špeciálne vyrobenej pre ľadový hokej a s riadne upevneným remienkom pod bradou, je stanovená v článku 34 pravidiel ľadového hokeja,“ upozornil predseda disciplinárnej komisie Viktor Ujčík.

Jaromír Jágr. Foto: SITA/AP, Petr David Josek
Jaromír Jágr Jaromír Jágr.

„Uvedené opatrenie IIHF je odôvodnené potrebou chrániť zdravie hráčov nielen v priebehu stretnutia, ale aj počas rozkorčuľovania, keď môže dôjsť pri zásahu hlavy pukom aj k vážnym zdravotným následkom,“ doplnil Ujčík.

Štyridsaťsedemročný Jágr v piatkovom 3. kole nastúpil po svalovom zranení v sezóne prvýkrát a zažil obnovenú premiéru v najvyššej domácej súťaži po vyše šiestich rokoch. Predtým naposledy hral extraligu pri výluke v NHL 8. januára 2013.

Jágr v piatok v Karlových Varoch gólom nezabránil prehre 4:7. Vo 42. minúte znížil na 4:6 a stal sa v 47 rokoch a 218 dňoch najstarším strelcom extraligy.

Prekonal Martina Ručinského, ktorý skóroval v českej extralige 21. apríla 2015 v drese Litvínova proti Třinci vo veku 44 rokov a 41 dní.

Pri nedeľňajšej prehre s Vítkovicami 2:3 v predĺžení, ktorá znamenala pre Kladno prvý bodový zisk v sezóne, Jágr nebodoval.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway #Jaromír Jágr #Denis Godla #HC Rytíři Kladno