Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Banská Bystrica proti Färjestadu trikrát viedla, napokon získala iba bod

Slovenský hokejový majster HC '05 iClinic Banská Bystrica si vo štvrtom vystúpení v G-skupine Ligy majstrov 2019/2020 pripísal na konto tretiu prehru.

07.09.2019 17:16 , aktualizované: 21:57
Tyler Beskorowany Foto: ,
Brankár Banskej Bystrice Tyler Beskorowany inkasuje gól.
debata

V domácom prostredí nestačil na švédsky Färjestad, ktorému podľahol 3:4 po predĺžení. Zverenci Dana Cemana v zápase trikrát vyhrávali, ale po zápase boli sklamaní. V tabuľke tak naďalej figurujú na štvrtom mieste so ziskom troch bodov a nepriaznivým skóre 7:15.

Banskobystričania mali veľmi dobrý vstup do zápasu, keď už v 66. sekunde skóroval Jordan Hickmott. „Barani“ si v úvodnom dejstve svoj náskok udržali, ale do záverečnej časti sa išlo za vyrovnaného stavu 1:1, keďže v 26. min sa strelecky presadil aj hosťujúci Sebastian Erixon.

V tretej tretine domáci dvakrát skórovali zásluhou Joona Jääskeläinena a Patrika Lampera, no švédsky klub zakaždým dokázal vyrovnať a v predĺžení rozhodol o svojom víťazstve. V 65. min stratil puk skúsený útočník Marek Slovák a jeho zaváhanie potrestal bývalý hráč Chicaga Blackhawks Victor Ejdsell.

„Barani“ sa najbližšie predstavia na ľade HK Poprad, kde začnú cestu za obhajobou majstrovského titulu v slovenskej najvyššej súťaži. Zvyšné dva zápasy Ligy majstrov ich čakajú v októbri, keď sa budú konfrontovať so švajčiarskym tímom HC Ambri Piotta.

Hokejová Liga majstrov – G-skupina:

HC '05 iClinic Banská Bystrica – Färjestadu BK 3:4 po predĺžení (1:0, 0:1, 2:2 – 0:1)
Góly: 2. Hickmott, 43. Jääskeläinen, 54. Lamper – 26. Erixon, 52. Nilsson, 57. Aslund, 65. Ejdsell
Vylúčení: 2:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Iarets, Baluška – Synek, D. Konc

Ivan Ďatelinka (obranca Banskej Bystrice): „Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu. Držali sme súpera na dištanc a nedovolili sme mu vytvoriť si veľa príležitostí. Následne bola hra vyrovnaná, v tretej tretine sme strelili gól, no krátko na to sa im jemným tečom podarilo vyrovnať. Posledné tri minúty sme mali presilovku, ktorú sme nevyužili a súper nás potrestal. Musíme sa z toho poučiť, pretože tieto situácie rozhodujú zápasy a budú dôležité aj v našej lige.“

Vojtech Mozík (obranca Färjestadu): „Prvý vzájomný zápas bol veľmi rozkúskovaný, keďže bolo množstvo presiloviek. Dnes sa hralo viac päť na päť a Banská Bystrica hrala jednoduchšie. Chceli sme získať tri body, ale domáci predviedli dobrý výkon a myslím si, že napokon môžeme byť radi aspoň za dva body.“

Krištof sa podieľal na triumfe Kärpätu

Hokejisti fínskeho majstra HPK Hämeenlinna prehrali v B-skupine Ligy majstrov so švajčiarskym EV Zug 1:3. V drese domácich hral Slovák Filip Krivošík, do gólovej štatistiky nezasiahol.

V druhom zápase B-skupiny zvíťazila HC Škoda Plzeň na ľade dánskeho majstra – Rungstedu 4:2. Západočesi sa v tabuľke posunuli na priebežnú 2. priečku za Zug.

V zápase E-skupiny hokejovej Ligy majstrov sa o víťazstvo fínskeho vicemajstra Kärpät Oulu na ľade SC Bern 2:1 po predĺžení a nájazdoch výrazne zaslúžil Michal Krištof. Slovenský reprezentant v 11. minúte strelil gól na 1:1 a okrem toho sa presadil aj v samostatných nájazdoch.

Hokejisti HK Mountfield Hradec Králové prehrali v sobotňajšom zápase H-skupiny so švédskym Frölunda Indians. Za východočeský klub zaznamenal jeden presný zásah obranca Mislav Rosandič, asistenciu si pripísal útočník Matej Paulovič. V zostave domácich hral aj ďalší Slovák Lukáš Cingel.

Liga majstrov – ďalšie výsledky:

B-skupina HPK Hämeenlinna – EV Zug 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Góly: 40. Innala 10. Senteler, 28. Klingber, 48. Martschini

Rungsted – HC Škoda Plzeň 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)
Góly: 10: Andersson, 47. Hanna 18. Moravčík, 20. Gulaš, 21. Němec, 35. Indrák

E-skupina:
SC Bern – Kärpät Oulu 1:2 pp (1:1, 0:0, 0:0 0:0, 0:1)
Góly: 6. Moser 11. KRIŠTOF, rozh. nájazd: Tieksola

H-skupina:
HK Mountfield Hradec Králové HC Frölunda 3:4 (2:3, 0:0, 1:1)
Góly: 11. ROSANDIČ (PAULOVIČ), 16. Pavlík, 59. Smoleňák – 4. Friberg, 8. Lasch, 12. Bergman, 44. Sundstrom

debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica #Färjestad BK