Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zmena na pozícii trénera? Šatan: Nechcem nové meno

Hoci je na oznámenie mena trénera slovenskej hokejovej reprezentácie ešte dosť času, novozvolený prezident Miroslav Šatan nenecháva nič na náhodu.

02.09.2019 17:00
Miroslav Šatan Foto: ,
Prezident SZĽH Miroslav Šatan.
debata (11)

Miroslav Šatan sa z postu generálneho manažéra presunul na post prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Čaká na neho veľmi veľa práce, čo si uvedomuje aj on sám. Ako uviedol na youtubovom kanáli v relácii Overtime, nepôjde len o hokejové záležitosti, ale aj o ekonomické, marketingové a iné skutočnosti.

Pri otázke reprezentácie je však kľúčové vyriešiť pozíciu trénera A-mužstva. „Nemám žiadne nové mená trénerov, mám jedno staré meno, tým je Craig Ramsay. Chcel by som, aby pokračoval vo funkcii a v nastolenom trende. Počas dvoch rokov odviedol naozaj dobrú robotu a zmenil systém hry, čo ocenili aj fanúšikovia. Som s Craigom v intenzívnom kontakte a hľadáme možné riešenia,“ informuje nový prezident Miroslav Šatan. Definitívne stanovisko ešte nepadlo.

Dosluhujúci generálny manažér verí, že rokovania budú úspešné a Ramsay predĺži spoluprácu. Následne by potom spoločne vybrali aj vhodného kandidáta na post manažéra. Kanadský štýl hokeja prezentovaný 68-ročným lodivodom prináša na Slovensku patričné ovocie. Dokazujú to aj výsledky mládežníckych reprezentácií, čo potvrdil aj prezident SZĽH.

„Pamätám si zápasy výberov do osemnásť či dvadsať rokov, keď chlapci prehrávali so zvučnejšími tímami aj o päť gólov. Dnes je situácia iná. Dokazuje to aj Hlinka Gretzky Cup spred niekoľkých týždňov, kde slovenský tím prehrával až po predĺžení a dokázal hrať so silnými súpermi vyrovnanú partiu. Dovolím si tvrdiť, že už aj tam je vidieť ten prínos zahraničného štýlu hokeja, ktorý tréneri v týchto mládežníckych kategóriách aplikovali,“ skonštatoval Miroslav Šatan.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Miroslav Šatan #Craig Ramsay