Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Šialenstvo v Česku. Po vyčíňaní Kanaďana predčasne ukončili zápas

Bol to obyčajný prípravný zápas. České Benátky nad Jizerou prehrávali doma s nemeckými Drážďanmi Eislöwen 2:6. Do konca zostávalo desať minút, stretnutie sa len dohrávalo. Nie však v pomätenej hlave Kanaďana Dala Mitchella.

22.08.2019 15:39
debata (7)

Útočník a dvojnásobný víťaz zámorských nižších súťaží CHL a OHL stratil nad sebou kontrolu. Predchádzal mu skrat spoluhráča, ktorý zasiahol obrancu Benátok do tváre a následne ho na zemi krosčekoval.

Mitchell sa okamžite snažil vyvolať fyzickú potýčku a pokračoval slovnou prestrelkou s protihráčmi. Rozhodca ho napokon odtlačil od miesta incidentu do stredného pásma k trestnej lavici.

Hlavný arbiter mu udelil osobný trest. Po porade však verdikt prehodnotil a hriešnika poslal priamo do šatne. To už Mitchell vypenil úplne. Vyštartoval po hlavnom rozhodcovi a len pohotové reakcie asistenta a spoluhráčov zabránili tomu, aby došlo k inzultácii.

Mitchell hádajúc sa s rozhodcom zamieril na striedačku a odtiaľ do šatne. Predtým ešte stihol zhodiť domácim hokejky a adresovať im hrejivé slová. Hlavný rozhodca po incidente stretnutie predčasne ukončil.

„Rovnako ako v predchádzajúcom prípravnom zápase, rozhodcovia rozdali veľa trestov, s ktorými nesúhlasím. Radi by sme zápas dohrali do konca, pretože sme boli jednoznačne lepší. Nakoniec však bolo rozhodnutie ukončiť zápas logické. Pokračovanie by nepomohlo ani jednému tímu,“ cituje web Novy trénera Drážďan Brada Grattona.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Drážďany Eislöwen #Benátky nad Jizerou #Dale Mitchell