Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr o Réwayovi: Ľudia by nemali dostať len jednu či tri šance

Keby naplnil predpoklady, o ktorých sa v jeho tínedžerskom veku hovorilo, teraz by mal zmluvu v NHL a užíval si letnú dovolenku. Namiesto toho trénuje 24-ročný slovenský hokejista Martin Réway s nováčikom českej ligy Kladnom a jeho budúcnosť je otázna.

01.08.2019 10:17 , aktualizované: 17:02
Martin Réway Foto: ,
Martin Réway bol na MS 2016 asistentom kapitána slovenskej reprezentácie.
debata (1)

Kým mnohí už nad pražským rodákom zlomili palicu a zavrhli ho pre jeho povesť nedisciplinovaného športovca, ktorého navyše v ostatnom čase trápili vážne zdravotné problémy, česká hokejová legenda Jaromír Jágr vložil do slovenského útočníka dôveru.

Hráčsky líder a zároveň majiteľ Kladna mu dal možno poslednú šancu na reštart kedysi nádejne rozbehnutej kariéry.

„My, respektíve ja chcem byť ten, kto mu dá ďalšiu šancu. Záleží len na ňom, či ju využije alebo nie. Verím, že áno. Verím, že ľudia by mali dostávať nie jednu, dve alebo tri šance, no pokojne i desať. Od toho sme tu, aby sme tie šance dávali. Verím, že to dobre dopadne,“ cituje iSport.cz Jaromíra Jágra.

Martin Réway zatiaľ nemá s Kladnom podpísanú zmluvu a je otázne, či vôbec nastúpi v jeho drese v súťažnom zápase. Priame plány s Réwayom nemá ani Jágr. Prioritou je dostať Slováka späť do formy a na dráhu, z ktorej čiastočne aj svojimi chybami v ostatných rokoch zišiel.

"Je dobré pre neho, že sa u nás zatiaľ snaží. Vytvoríme mu čo najlepšie podmienky, berieme ho ako jedného z nás. Sme rodinný klub. Nevytvárame si závery na základe toho, čo počujeme od ostatných. Nie sme tu od toho, aby sme niekoho súdili. Reputácia Réwaya nás nezaujíma.

Sme radi, že tu je. Veríme, že nám pomôže. Hlavne je dôležité, aby mal on z toho dobrý pocit," dodal Jágr, ktorý nebude na Réwaya tlačiť, aby rýchlo podpísal zmluvu s Kladnom.

Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára dáva najavo, že chce Réwayovi skutočne pomôcť. Hokejovo i ľudsky. Legenda ponúka slovenskému útočníkovi prístup, v ktorý už možno ani nedúfal.

Vznikne zo spojenia Jágr-Réway niečo dobré a bude problémový hokejista spod Tatier znovu baviť hokejom fanúšikov i seba? V dvadsiatich štyroch rokoch má stále čas dosiahnuť na ľade úžasné veci. Talent na to má, nájde v sebe i dostatok vôle?

Martin Réway sa v prípravnom stretnutí proti Slavii Praha vráti do zápasového kolotoča v jednom útoku s Jaromírom Jágrom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno