Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr: Ešteže hrám hokej. V MMA by ma pri mojej nadváhe prizabili

Jeden gól a jedna asistencia. Česká hokejová legenda Jaromír Jágr vstúpil do prípravy na novú sezónu solídne. Napriek tomu, že má útočník Kladna už 47 rokov a aktuálne najvyššiu váhu vo svojej bohatej kariére.

31.07.2019 08:16
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr hral najvyššiu súťaž naposledy v sezóne 2017/18 ešte ako hráč Calgary v NHL.
debata (3)

Jágr na začiatku letnej prípravy navážil 121 kilogramov. Verí, že predsezónna zaberačka a bohatá zápasová porcia mu pomôžu rýchlo sa dostať späť do formy. Navyše, dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára je známy tvrdými individuálnymi tréningami.

"Mať 120 kíl namiesto 105… Keď povieš profesionálnemu športovcovi, že máš 10 kíl nadváhu, bude si klepať na čelo. Výhoda v hokeji je, že keď nevládzeš, môžeš vystriedať. Keby som mal nadváhu v MMA alebo boxe, tak ma niekto prizabije. Futbal by som s ňou nemohol hrať vôbec.

V tomto má hokej výhodu. Váhu môžem využiť v osobných súbojoch. Nie je to zlé, no ak sa to premení na svaly a zhodím na tých 105–107 kilogramov, budem sa cítiť omnoho lepšie. To viem stopercentne," cituje Jágra po prvom prípravnom zápase iDnes.cz.

Kladno prehralo na ľade Litvínova 4:5 po predĺžení. Domácim pomohol k triumfu dvoma asistenciami Adam Jánošík, prihrávku na gól si pripísal i František Gerhát, víťazstvo vychytal Jaroslav Janus. Kladno nastúpilo bez slovenskej účasti, hoci s tímom trénuje niekdajší talent Martin Réway.

Kladno čaká v nasledujúcej sezóne v českej najvyššej súťaži rola nováčika. Skúsenosťami chce k záchrane pomôcť aj Jágr, ktorý prezradil príčinu jarnej „objemovky“: "Jem stále rovnako ako keď trénujem 5 hodín denne. Ja sa neobmedzujem, neriešim stravu. A v tom to je.

Keď nič nerobím, začne sa to ukladať a je problém. Keď hrám hokej, veľa kalórií vďaka nemu spálim, vypotím."

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway #Jaromír Jágr #HC Verva Litvínov #HC Rytíři Kladno