Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Laco premýšľa nad koncom kariéry. Nikdy nehovor nikdy

Najbližšiu sezónu začne s najväčšou pravdepodobnosťou brankár Ján Laco bez hokeja.

30.07.2019 17:49
Ján Laco Foto: ,
Brankár Ján Laco v akcii počas štvrťfinálového zápasu play off Tipsport ligy proti HK Poprad.
debata

Hoci mal možnosť chytať za rodný Liptovský Mikuláš, rozhodol sa zostať bez klubu. Netají ani to, že premýšľa aj nad definitívnym ukončením kariéry.

„Aktuálna situácia je taká, že chalani začali trénovať na ľade a ja som sa vôbec nepripravoval na sezónu. Zatiaľ som vo voľnom režime a nepredpokladám, že niekde začnem,“ povedal pre hokej.sk bývalý reprezentačný brankár Slovenska. „Zatiaľ na 90% nejdem do ničoho a možno to bude aj záver mojej kariéry,“ priznáva, a zároveň jedným dychom dodáva: „Ale fráza ‚nikdy nehovor nikdy‘ platí vždy.“

Strieborný medailista z majstrovstiev sveta 2012 už nemá chuť niekam stále cestovať. Svoj čas chce venovať primárne práci a rodine: „Chcel som zostať doma kvôli rodine. Máme tu aj nejaké aktivity ako tréningovú halu a kopec vecí okolo,“ pokračuje 37– ročný gólman.

„Neviem, či by som v drese Liptovského Mikuláša vedel fungovať. Veľa vecí by ma zrejme otravovalo a nebol by som stopercentne sústredený. Skrz toho som sa rozhodol, že zatiaľ bude toto riešenie najlepšie. Mám rád pokoj a je tu pre mňa veľa rušivých momentov. Veľa ľudí poznám, máme tu podnikateľské aktivity. Neviem, či by som to všetko dokázal skĺbiť. Nie som o tom presvedčený,“ dodáva účastník dvoch olympijských hier.

Ak by sa predsa len ešte rozhodol obuť si korčule a postaviť sa do bránky, bolo by to len na istý čas. Tak, ako v závere uplynulého ročníka, keď kryl košickú svätyňu počas štvrťfinálových súbojov play off s Popradom. „Nevylučujem, že takýto variant nastane. Možno ku koncu roka bude záujem zo všetkých strán. Uvidíme,“ zakončuje svoje rozprávanie Ján Laco.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Laco #MHk 32 Liptovský Mikuláš