Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Crosby obdivuje Federera i Bradyho. Chce byť ako oni

Čoskoro tridsaťdvaročný Sidney Crosby patrí k najproduktívnejším hráčom poslednej dekády NHL.

29.07.2019 10:05
debata (1)
Klubové ikony Pittsburghu Penguins Jevgenij... Foto: SITA/AP, Gene J. Puskar
Sidney Crosby, Jevgenij Malkin Klubové ikony Pittsburghu Penguins Jevgenij Malkin (71) a kapitán Sidney Crosby (87).

Vyhral dve zlaté olympijské medaily a trikrát zdvihol nad hlavu Stanleyho pohár pre víťaza najlepšej hokejovej ligy sveta.

Center Pittsburghu oslavuje narodeniny na budúci týždeň. Medzi elitou NHL sa drží už 14 sezón. Radí sa k takým velikánom, ako bývali kedysi Gordie Howe alebo Wayne Gretzky.

Kapitán Pittsburghu však dospieva do fázy, kedy sa pomaly začne zaraďovať medzi veteránov. Roky plynú a vek sa nedá oklamať. Hoci stále dokazuje svoje hokejové majstrovstvo, po piatich sezónach sa prehupol cez stobodovú hranicu, predstihli ho mladší kanonieri. Rus Nikita Kučerov či Nemec Leon Draisaitl.

Hokejová ikona sa stále snaží držať krok s najlepšími, a preto hľadá inšpiráciu aj u iných športovcov (vekovo starších). Konkrétne má na mysli hviezdneho quarterbacka z NFL Toma Bradyho, alebo tenisového elegána Rogera Federera. „Ich najväčšia sila spočíva v mentalite,“ hovorí Crosby pre web The Athletic.

Azda aj preto sú napriek svojmu veku, Brady má štyridsaťdva rokov a Federer o pár dní tridsaťosem, tieto športové legendy stále na výslní.

Kanadský hokejista by ich chcel napodobniť. Inšpiruje sa, ako byť lepší, múdrejší a prospešnejší pre tím. „Pozrite sa na Toma Bradyho, ako vidí a číta hru, ako sa pripravuje,“ opisuje produktívny center.

Tenisový velikán Roger Federer (vľavo) a... Foto: TASR/AP, Reuters, Adrian Dennis, Ed Wolfstein
Roger Federer, Tom Brady Tenisový velikán Roger Federer (vľavo) a hviezda NFL Tom Brady.

Roger Federer zasa dôkladnejšie premýšľa, ako si zostaviť tenisový diár. Nechodí na všetky turnaje, šetrí sily, ktoré potom dokáže zmobilizovať na grandslamoch.

„Neporovnávam sa s nimi, pretože sú vo svojej vlastnej lige, ale snažím sa od nich niečo naučiť. Taktiež mi to dodáva vieru, že stále môžem hrať na vysokej úrovni bez ohľadu na to, koľko mám rokov,“ dodáva.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Roger Federer #Sidney Crosby #Tom Brady