Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Réway bojuje o očistenie svojho mena. Zverejnil správu z toxikológie

Hokejista Martin Réway sa snaží o reštart kariéry v Kladne.

27.07.2019 15:44
debata (4)
Martin Réway. Foto: Robert Hüttner, Pravda
Martin Réway. Martin Réway.

Na instagramovom profile uverejnil správu z toxikologického vyšetrenia, čím reagoval na Sparťanské noviny. Fanúšikovská stránka pražského tímu o ňom tvrdila, že odmietal absolvovať fyzické testy, súčasťou ktorých vraj mali byť kontroly na alkohol a drogy.

O reakcii slovenského útočníka informoval Nova Sport. Podľa fotografie na sociálnej sieti si dal spraviť testy s negatívnym výsledkom 4. júla v Ústrednej vojenskej nemocnici v Střešovičiach.

Správa z toxikologického vyšetrenia Martina... Foto: Instagram.com/martinreway10
Martin Réway Správa z toxikologického vyšetrenia Martina Réwaya.

Ako sme informovali, jeho bývalý klub Sparta Praha ho chcel, ale z obnovenej spolupráce zišlo.

„Pripravili sme mu ponuku na skúšku s prípadnou následnou zmluvou do konca sezóny. Martin sa ale rozhodol ju neakceptovať,“ povedal pre stredajšie vydanie denníka Sport športový riaditeľ Sparty Petr Ton.

„Réway je určite talentovaný hráč. Záleží však na ňom, ako tú šancu uchopí. Veľa ich už mať nebude,“ povedal pre isport.cz Jaromír Jágr, hrajúca hokejová legenda a majoritný vlastník kladnianskeho klu­bu.

Stále len 24-ročný Réway patril k najväčším talentom slovenského hokeja, na ceste k hviezdnej kariére sa však zastavil.

Problémy s disciplínou vystriedali zdravotné komplikácie. Kvôli problémom so srdcom vynechal celú sezónu 2016/17. Na začiatku predminulého ročníka to skúšal v tíme AHL Laval Rocket, nevyšlo mu ani pôsobenie v KHL v Slovane Bratislava.

Vlani odohral len 12 zápasov. V treťoligovom Dolnom Kubíne a vo švédskej druhej lige za Tingsryds.

Réway od návratu k hokeju odohral za dve sezóny 35 zápasov. Zaznamenal v nich jediný gól a pridal 15 asistencií – necelú polovicu v Dolnom Kubíne. Napriek strmému pádu na hokej nezanevrel. V príprave urobil progres a na stole má hneď niekoľko ponúk.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway #HC Sparta Praha #HC Rytíři Kladno