Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ďalší pokus o návrat. Réway môže reštartovať kariéru v bývalom klube

Patril medzi najväčšie talenty svojej generácie. A hoci má len 24 rokov, pokúša sa už o niekoľký reštart kedysi nádejne rozbehnutej kariéry.

17.07.2019 08:48
Martin Réway Foto: ,
Martin Réway v najvyššej súťaži naposledy obliekal dres Slovana Bratislava v KHL.
debata (2)

Šikovnému útočníkovi Martinovi Réwayovi už v tínedžerskom veku prischla nálepka priameho nasledovníka zlatej generácie. Mal dosiahnuť výšiny Pálffyho, Šatana či Hossu. Avšak, na ceste ku hviezdam sa zastavil.

Problémy s disciplínou vystriedali zdravotné komplikácie. Kvôli problémom so srdcom vynechal celú sezónu 2016/17. Na začiatku predminulého ročníka to skúšal v tíme AHL Laval Rocket, nevyšlo mu ani pôsobenie v KHL v Slovane Bratislava.

Vlani odohral len 12 zápasov. V treťoligovom Dolnom Kubíne a vo švédskej druhej lige za Tingsryds. Ďaleko od veľkoklubov kanadsko-americkej NHL, kde mu odborníci predpovedali hviezdnu budúcnosť.

Réway od návratu k hokeju odohral za dve sezóny 35 zápasov. Zaznamenal v nich jediný gól a pridal 15 asistencií – necelú polovicu v Dolnom Kubíne.

Napriek strmému pádu na hokej nezanevrel. V Prahe sa pripravuje pod vedením kondičného trénera Michala Břetenářa. Práve v Česku by sa mohol pobiť o miesto v zostave a začať sezónu.

Český iSport.cz informuje, že Réway je blízko k dohode so Spartou Praha. V priebehu týždňa by mohol podpísať skúšobný kontrakt a pokúsi sa presvedčiť trénera Uweho Kruppa, aby získal riadnu zmluvu.

Réway sa vlani usiloval o zmluvu v Hradci Králové, no klub mu kontrakt neponúkol. Odvolal sa na zdravotný stav slovenského útočníka.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway #HC Sparta Praha