Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan: Volebný program Šmátralu ma vyľakal, Rusnák prekvapil

Čaká ho nová výzva. Po parádnej hráčskej kariére a úspešnej štácii v pozícii generálneho manažéra bude vykonávať najsilnejšiu funkcionársku pozíciu.

27.06.2019 14:13
Rusnák, Šatan Foto: ,
Miroslav Šatan: Odstúpenie Dáriusa Rusnáka (vľavo) ešte pred prvým kolom ma prekvapilo.
debata

Miroslav Šatan (44) sa podľa očakávania stal novým šéfom slovenského hokeja. Čaká ho trojročný mandát a náročná skúška vodcovských schopností.

Počas tohto obdobia sa bude môcť oprieť o výkonný výbor, do ktorého delegáti zvolili aj jeho blízkych spolupracovníkov. Či už ide o Michala Handzuša, jeho predchodcu Martina Kohúta či Žigmunda Pálffyho, Šatan bude spolupracovať so známymi tvárami.

O víťazstve vo voľbách

Dva roky v slovenskom hokeji pracujem a tento záväzok je na ďalšie tri. Počet hlasov, ktorý som dostal, beriem ako silný mandát. Iní kandidáti mali oveľa viac času, aby sa pripravili na voľby. Mňa zamestnávali majstrovstvá sveta, o kandidatúre som sa rozhodol len pred dvoma týždňami. Nebolo veľa času, aby som agitoval či stretol sa so zástupcami všetkých klubov.

Novým prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) sa stal Miroslav Šatan

O výkonnom výbore

Je dôležité, že v ňom budem pracovať s ľuďmi, ktorých poznám. Michal Handzuš pre nás už dlhodobo pracuje, hoci nemal oficiálnu funkciu. Zapojili sme ho aj do komisie mládeže, diskutovali spolu o problémoch, ktoré kvária túto kategóriu na Slovensku.

Máme pripravené riešenia a určité veci sa už aj jeho zásluhou zmenili. Je zapojený do procesov, tým pádom je ďalej ako iní ľudia a určite bude pomocou. Myslím, že aj on sa bude chcieť primárne venovať tejto kategórii a zrejme to bude aj jeho úloha vo výkonnom výbore.

O Jaromírovi Šmátralovi

Jeho volebný program ma vyľakal. Sľuboval v ňom určitú pomoc a jednoducho – takýmto spôsobom by hokej veľmi rýchlo opäť prišiel do finančnej situácie, v akej bol predtým, ako zväz prebral Martin Kohút. Myslím, že Šmátralove návrhy by boli cestou späť. Preto som vystúpil a povedal, že súčasťou takého šéfovania nebudem.

O Dáriusovi Rusnákovi

Jeho odstúpenie ešte pred prvým kolom ma prekvapilo. Vôbec som to nečakal.

O spolupráci s protikandidátmi

Dara si, samozrejme, veľmi vážim. Je to legenda nášho hokeja. Bol to môj vzor, keď som bol žiak či dorastenec. Videl som ho vyhrať titul majstra sveta a bola to vec, ktorá má inšpirovala. Keď nám podá pomocnú ruku, určite ju využijeme. Čo sa týka pána Šmátralu – stále je kontrolórom zväzu. Takže budeme prichádzať do styku a budeme musieť spolupracovať, pretože to je jeho práca.

Miroslav Šatan: Generálneho manažéra reprezentácie chceme nájsť počas letných mesiacov

O novom generálnom manažérovi

Otázkou nového generálneho manažéra som sa ešte nestihol zaoberať. Našťastie máme pred sebou letné obdobie a to nám dáva čas, aby sme to vyriešili. Nečakajte odo mňa hneď teraz rýchle riešenia. Zoberieme si na to nejaký čas, oslovíme určitých ľudí. Nebudem sa zaväzovať, kedy by sme to chceli mať vyriešené. Je leto, až tak nás to nesúri.

O rozdelenie zisku z MS

Myslím, že nikto by nemal rozhodovať individuálne o tom, kam pôjdu tieto peniaze. Vytvoríme skupinu ľudí, odborníkov, prítomná bude Rada strategického rozvoja či výkonný výbor. Peniaze budú k dispozícii na budúci rok a budú slúžiť k rozvoju slovenského hokeja.

O prísľube klubom

Budeme pracovať pre kluby tak, aby bol slovenský hokej silnejší. Na konci leta chcem navštíviť každý jeden klub s víziou, ktorú máme už niekoľko mesiacov pripravenú.

Je hotová na 80–90 percent a chceme, aby sa k nej kluby vyjadrili a zároveň aby sa spolupodieľali na jej tvorbe. Chceme, aby z toho vznikla akási jednota v tom, kam by sa mal uberať slovenský hokej. Samotné kluby sa musia rozhodnúť, akou cestou chcú ísť.

TV Pravda: Martin Kohút podporil kandidatúru Miroslava Šatana na pozíciu prezidenta SZĽH:

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #Miroslav Šatan #Dárius Rusnák #Slovenský zväz ľadového hokeja #Jaromír Šmátrala