Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Urazený Rusnák: Nedá sa prísť rovno od hokejky a hneď robiť politiku

Mal byť najvážnejším kandidátom Miroslava Šatana v boji o post šéfa SZĽH. Dárius Rusnák sa však vzdal ešte pred samotnou voľbou.

26.06.2019 17:42
Miroslav Šatan, Dárius Rusnák Foto: ,
Kandidáti na prezidenta SZĽH Miroslav Šatan a Dárius Rusnák v rozhovore počas volebného kongresu v Bratislave 26. júna 2019.
debata (4)

Rozhodnutie v ňom dozrievalo počas ostatných dní a napokon ho oznámil počas príhovoru pred delegátmi kongresu. Tí napokon rozhodli o novom šéfovi slovenského hokeja už v 1. kole, keď Šatan vo voľbe jasne zdolal Jaromíra Šmátralu (229 hlasov vs. 99 hlasov).

„Prečo som sa vzdal kandidatúry? Nechcel som byť ten, ktorý by dostal do sporu s klubmi či s ľuďmi, ktorí budú vo vedení ľadového hokeja. Obaja zvyšní kandidáti sú schopní, držím im palce,“ povedal Rusnák tesne po odstúpení.

Zdôraznil, že sa mu nepáčil spôsob, akým dosluhujúci prezident SZĽH Martin Kohút pred voľbou podporoval Šatana.

„Preukazovať zvýšenú náklonosť niektorému z kandidátov a druhých ani neosloviť menom nie je podľa mňa korektné. Naopak, je to dehonestujúce. Ak by som sa nerozhodol vzdať sa, tak s takýmto človekom by som v žiadnom prípade nevedel spolupracovať,“ pokračoval.

VIDEO: Dárius Rusnák sa vzdal kandidatúry

Jedným z faktorov, prečo sa rozhodol nekandidovať, bol aj hodnotiaci brífing Kohúta, ktorý predstúpil pred médiá v utorok.

„Dnes to už len vyvrcholilo. To podstatné sa udialo včera, keď pán prezident hodnotil svoje obdobie. Tam sa ukázalo, že ani nepozná mená zvyšných dvoch kandidátov.“

Rusnák vo svojej reči na kongrese naznačil, že na funkcionárske pôsobenie potrebuje človek prax.

„Veľmi si vážim, že chlapci sa stali majstrami sveta a som na to hrdý. Ale treba jasne povedať, že nedá sa rovno od hokejky prísť a začať robiť vysokú funkcionársku politiku. Mali by začať od piky. Ako ja – začal som ako tréner, manažér, potom som pracoval vo výkonnom výbore.“

Kongres SZĽH Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Nový prezident SZĽH Miroslav Šatan (v strede) a...

„Hokejových skúseností mám viac a myslím, že v ich prípade je to skoro. I keď nehovorím, že výnimky nepotvrdzujú pravidlo. Každopádne, som pripravený pomôcť slovenskému hokeju, skúsenosti i vedomosti na to mám,“ potvrdil Rusnák.

Pred stredajšou voľbou ho otvorene podporovali najmä kluby z Banská Bystrice a Trnavy.

„Tých klubov bolo viac, ale potrebujete jeden klub, ktorý vás otvorene podporí. Banská Bystrica tri roky za sebou dokázala, že je najlepšia na Slovensku. To bola moja vizitka, s ktorou som do voľby išiel. Niektoré veci však nešli tým smerom, ako sme si predstavovali, a aj preto som zvolil takéto rozhodnutie,“ uzavrel Rusnák.

TV Pravda: Takto Martin Kohút podporil v utorok kandidatúru Miroslava Šatana na pozíciu prezidenta SZĽH:

Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Dárius Rusnák #kongres SZĽH #Martin Kohút