Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stratený syn slovenského hokeja sa vracia. Réway: Konečne som v poriadku

Martin Réway nezažíva práve najlepšie obdobie. Po zdravotných komplikáciách sa nedokáže vrátiť späť do formy, akou sa prezentoval na mládežníckom šampionáte spred štyroch rokov, kde Slováci získali bronzové medaily. Talentovaný útočník bol jedným z kľúčových tvorcov úspechu.

16.06.2019 16:46
Martin Réway Foto: ,
Martin Réway počas brífingu odpovedá na otázky novinárov.
debata

Šikovné ručičky Réwaya zdvíhali zo sedadiel nejedného hokejového fanúšika. Talent, aký sa len tak nevidí. Iba to však v dnešnom hokeji nestačí. Sám si to uvedomuje aj šikovný slovenský reprezentant, ktorého sľubnú kariéru zabrzdilo vážne zranenie. Ako uviedol pre hokejportal.net, konečne je zdravotne v poriadku a naplno tak zarezáva v príprave na novú sezónu.

Začiatky seniorskej kariéry si zrejme predstavoval úplne inak. Po zisku bronzovej medaily z MS do 20 rokov prišiel nečakaný zvrat. Pre problémy so srdcovým svalom vynechal celú sezónu 2016/2017. Okrem zápalu srdcového svalu ho limitovali aj iné zdravotné ťažkosti. Zápal pľúc, výmena kostnej drene či problémy s imunitou.

Po návrate na ľad skúšal šťastie v zámorskej AHL, odkiaľ sa sťahoval do bratislavského Slovana. S bilanciou 1+4 v osemnástich zápasoch zrejme až taký spokojný nebol. Uplynulú sezónu sa pripravoval v domácom Dolnom Kubíne, za ktorý nastúpil v dvoch zápasoch. Klubu z tretej najvyššej domácej súťaže pomohol siedmimi asistenciami.

Martin Réway (v strede) v akcii. Foto: SITA, Diana Černáková
Slovan Réway Martin Réway (v strede) v akcii.

Naposledy okúsil švédsky hokej, ktorý je charakteristický vysokým tempom, jazdením hore-dole a defenzívnym štýlom hry. Napriek tomu, že odohral v druholigovom tíme Tingsryds AIF len desať zápasov, považuje túto príležitosť za dobrú skúsenosť. „Škoda len, že som sa asi v piatom zápase zranil, príznaky otrasu mozgu sa mi vracali celú sezónu,“ hovorí v rozhovore pre hokejportal.net.

Prípravu na blížiacu sa sezónu absolvuje striedavo v rodnom Česku a súčasnom domove na Orave. Kým u bratov Čechov pracuje s lekármi na kompenzačných cvikoch, doma využíva Kubínsku hoľu, kde sa snaží veľa bicyklovať.

Pred novou sezónou si nekladie vysoké ciele. "Ten hlavný je hrať čo najviac zápasov. Čím viac, tým lepšie. Najmä verím, že sa mi vyhnú zranenia a budem sa do toho stále viac dostávať. Mám síce ponuku zo Švédska, ale zameriavam sa na Česko,“ dodáva Réway, ktorý sa nebráni ani ponukám zo Slovenska. Skôr to však vidí na angažmán u českých susedov, keďže jeho agent je Čech a má v kluboch lepšie kontakty.

TV Pravda: Nový tréner Slovana Roman Stantien o svojich prvých krokoch vo funkcii

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Martin Reway