Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Valachov odkaz Chomutovu: Môjho syna ste pripravili o milión korún

Hokejový Chomutov bojuje s dlhmi, ktoré sa vyšplhali na niekoľko miliónov českých korún.

16.06.2019 10:42
Juraj Valach Foto: ,
Obranca Juraj Valach na reprezentačnom tréningu.
debata

O zúfalej finančnej situácii v klube a márnom hľadaní investorov šéfom klubu Jaroslavom Veverkom informovala stránka sport.tn.nova.cz.

Ťažká situácia sa dotýka aj Slováka Juraja Valacha. Robustný obranca pred tromi rokmi prežil najhorší deň života.

V šiestom mesiaci tehotenstva skolabovala jeho milovaná manželka Simona a následný boj o život prehrala. Lekári zachránili aspoň dvojčatá – syna Jerguša a dcérku Amáliu – ktoré nosila pod srdcom. S ťažkým údelom sa vyrovnával za pochodu, s hokejkou v ruke.

„Malý mal problémy s pruhom, dosť komplikované. Trápil som sa pre to. Obe detičky majú aj slabšie pľúca, keďže sa narodili predčasne a zosilnejú im až vekom. Stále musíme dávať veľký pozor, aby nedostali nejakú infekciu. Treba byť veľmi ostražitý,“ povedal v rozhovore pre Pravdu vo februári 2017. Neskôr uviedol, že jeho syn má poškodený mozog a určité následky si ponesie aj do života.

Valach pokračoval v kariére v Chomutove, aby deti finančne zabezpečil. Aj keď mu niekedy výplata meškala niekoľko mesiacov, klub neopustil. Teraz sa však situácia zrejme zmení, Valach napísal fanúšikom na Facebooku úprimný odkaz.

„Chcel by som poďakovať fanúšikom Chomutova za podporu, rád by som ďalej poďakoval realizačnému tímu Chomutova mimo trénerov. A teraz z iného súdka… Pozdravujem vedenie klubu Chomutova a ďakujem im za to že pripravili môjho chorého syna skoro o 1 milión českých korún,“ napísal v úvode svojho príspevku.

Okrem klubu z Chomutova kritizoval aj hokejový zväz našich susedov.

„Pozdravujem Zväz českého ľadového hokeja za to, že umožňuje gaunerom pôsobiť v najvyššej lige a za to, že bankovú záruku na vyplácanie hráčov vypláca iba vyvoleným hráčom. Ja ako samoživiteľ dvoch detí som veľmi vďačný tejto zgerbe za všetko a za pomoc, ktorú som v mojej ťažkej životnej situácii dostal či už od vedenia klubu, zväzu alebo trénerov,“ pokračoval.

Narážal tak napríklad aj na kouča Vladimíra Růžičku, s ktorým sa stretol aj v Slavii Praha.

Juraj Valach (vpravo) v reprezentačnom drese. Foto: SITA/AP, Peter Kneffel
Ďaloga Valach Juraj Valach (vpravo) v reprezentačnom drese.

„Ďakujem pánovi Martínkovi, že mi zničil kariéru a že mi bol vždy nápomocný ako asistent trénera. Myslel som si, že to bude smrdieť v Chomutove, lebo je tam znečistený vzduch. Ale mesto, príroda a vzduch je tam v poriadku. Avšak najviac tam smrdia ľudia okolo hokej a čím sa blížite smerom k Prahe, smrdí to viac a viac.“

Podľa spomínaného zdroja reagoval na Valachov príspevok ďalší slovenský hráč Chomutova Dávid Skokan. Podľa jeho slov mu klub dlhuje tri mesačné platy.

TV Pravda: Miroslav Šatan oznámil, že sa bude uchádzať o pozíciu šéfa SZĽH. Popri tom naznačil aj svoje plány

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Valach #Piráti Chomutov