Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jurčo kľúčovou postavou Charlotte. Od Calderovho pohára ho delia dve víťazstvá

Hokejisti Charlotte Checkers sa ujali vedenia 2:1 na zápasy vo finálovej sérii play off zámorskej AHL o Calderov pohár.

06.06.2019 08:04 , aktualizované: 10:07
debata

V treťom súboji série hráči Charlotte zvíťazili na ľade Chicaga Wolves 4:1 a slovenský útočník Tomáš Jurčo sa na tom podieľal dvoma asistenciami.

Jurčo asistoval začiatkom druhej tretiny pri góle Jaka Beana na 2:0 a potom aj v 57. min Martinovi Nečasovi, ktorý pečatil na 4:1 pre Checkers.

Jurčo ukončil zápas aj s tromi strelami na bránku a jedným plusovým bodom. Dvadsaťšesťročný útočník pôvodom z Košíc má vo vyraďovacej fáze skvelú bilanciu. V 16 súbojoch nazbieral 17 bodov (7+10).

Košický rodák profituje z dobrej spolupráce s českým mladíkom Martinom Nečasom, ktorú vyzdvihol aj tréner Checkers.

„Všetci týchto dvoch označujú za šikovných hráčov, ale sú platní aj v iných činnostiach. Dokončujú bodyčeky a Jurčo je vynikajúci v predbránkovom priestore, kde dokáže vždy niečo vymyslieť. Ak sú na ľade, môžeme sa pokúšať o pekné akcie, ale zároveň dokážeme streliť aj škaredé góly,“ uviedol pre klubový web kouč Mike Vellucci.

Hráči Charlotte vstupovali do play off v pozícii suverénnych víťazov základnej časti a vo vyraďovačke potvrdzujú svoje kvality. Pochváliť sa môžu aj ojedinelou štatistikou. Ak v tejto sezóne viedli po druhej tretine, vyhrali všetkých 48 zápasov.

„Máme dobrých brankárov, čo je podstatou tejto bilancie. Veľa sa však rozprávame o tom, aby sme držali puk v moci a dostávali ho do miest, kde potrebujeme. Trénujeme to a vďaka tomu, že máme šikovných hráčov, dokážeme rýchlo otvárať hru,“ dodal Vellucci.

TV Pravda: Bývalý hokejista Ľubomír Višňovský reaguje na finančné problémy HC Slovan Bratislava a odchod klubu z KHL
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #AHL #Tomáš Jurčo #charlotte checkers