Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po Chárovi v NHL môže mať Slovensko zástupcu aj vo finále AHL

Zdeno Chára sa ako kapitán pokúsi vo finále NHL priviezť Boston k Stanleyho poháru. Slovenský hokej môže mať zastúpenie aj vo finále druhej najprestížnejšej zámorskej súťaže AHL.

25.05.2019 08:31
Tomáš Jurčo, Vladimir Tarasenko Foto: ,
Tomáš Jurčo (v bielom) v minulej sezóne odohral 29 zápasov v NHL za Chicago. V aktuálnom ročníku do bojov nezasiahol.
debata

Hokejisti Charlotte Checkers zvíťazili na ľade Toronta Marlies 4:1 a v semifinále play-off AHL sa ujali vedenia 3:2. Piaty zápas série bol bez slovenského útočníka Tomáša Jurča, ktorý pauzoval pre chorobu. Tímu Charlotte z rovnakého dôvodu chýbal aj český útočník Martin Nečas.

Košický rodák Jurčo odohral v doterajšom priebehu play-off AHL 12 duelov s bilanciou 6 gólov a 6 asistencií a to ho radí na deviate miesto v tabuľke produktivity vyraďovacej časti. V semifinálovej sérii proti Torontu sa 26-ročný Jurčo dosiaľ prezentoval 2 gólmi a 3 asistenciami v štyroch zápasoch.

Šiesty súboj finále Východnej konferencie medzi Checkers a Marlies príde na rad v nedeľu 26. mája na ľade Charlotte. Ak Checkers zvíťazia, po prvý raz v histórii si zahrajú o prestížny Calder Cup.

TV Pravda: Kto zo štvorice Rusko, Kanada, Fínsko a Česko zdvihne nad hlavu trofej pre víťaza? O tom sme sa v ďalšej relácii Príklep porozprávali s Radoslavom Heclom.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #výsledky #AHL #Tomáš Jurčo #Play Off #charlotte checkers