Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Trio Slovákov oslavuje český titul. Třinec vo finále zdolal Liberec

Hráči HC Oceláři Třinec sa stali majstrami najvyššej českej hokejovej súťaže v rámci sezóny 2018/2019.

28.04.2019 20:21
debata

„Oceliari“ využili hneď prvý finálový mečbal, keď v šiestom zápase finále play off zvíťazili nad tímom Bílí Tygři Liberec doma 4:2 a rovnakým výsledkom ovládli celú sériu. Z majstrovského titulu v drese Třinca sa tešia aj traja slovenskí hokejisti – Vladimír Dravecký, Martin Gernát a Tomáš Marcinko.

V šiestom finálovom dueli nik zo spomenutého tria nebodoval. Na strane strieborných „bielych tigrov“ si pripísal asistenciu pri prvom presnom zásahu hostí Libor Hudáček. Libercu to však nepomohlo a definitívu zisku majstrovského titulu si Třinec vybojoval až v tretej časti hry, keď skóroval v 57. (3:2) a 59. min (4:2).

Tím z východu Česka získal historicky druhý majstrovský titul v ére samostatnosti. Z toho prvého sa tešil ešte v ročníku 2010/2011.

„Som neskutočne dojatý a vážim si to. Chcel by som poďakovať tímu, že nič nevzdal a celú sezónu išiel naplno. Aj napriek pár prekážkam si myslím, že sme hrali v sezóne veľmi dobrý hokej a nakoniec vo finále – aj keď to bolo vyrovnané – sme boli o chlp lepší aj šťastnejší,“ uviedol tréner nového šampióna Václav Varaďa a dodal:

„Pomohlo nám, že nás odborníci vo finále pasovali do úlohy outsidera. Zbadal som tie komentáre a som za ne veľmi rád. My sme potom do Liberca prišli s čistou hlavou a zvládli sme prvý zápas. Hrali sme veľmi dobre a chlapci si potom začali veriť, že to ide. Mali sme väčšie srdce, urputnosť a bojovnosť. “

Finále play off českej extraligy:

Třinec – Liberec 4:2 (1:1, 1:1, 2:0) – konečný výsledok série: 4:2, Třinec získal majstrovský titul
Libor Hudáček (Liberec) 0+1

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Bílí Tygři Liberec #HC Oceláři Třinec