Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trio Slovákov oslavuje český titul. Třinec vo finále zdolal Liberec

Hráči HC Oceláři Třinec sa stali majstrami najvyššej českej hokejovej súťaže v rámci sezóny 2018/2019.

28.04.2019 20:21
debata

„Oceliari“ využili hneď prvý finálový mečbal, keď v šiestom zápase finále play off zvíťazili nad tímom Bílí Tygři Liberec doma 4:2 a rovnakým výsledkom ovládli celú sériu. Z majstrovského titulu v drese Třinca sa tešia aj traja slovenskí hokejisti – Vladimír Dravecký, Martin Gernát a Tomáš Marcinko.

V šiestom finálovom dueli nik zo spomenutého tria nebodoval. Na strane strieborných „bielych tigrov“ si pripísal asistenciu pri prvom presnom zásahu hostí Libor Hudáček. Libercu to však nepomohlo a definitívu zisku majstrovského titulu si Třinec vybojoval až v tretej časti hry, keď skóroval v 57. (3:2) a 59. min (4:2).

Tím z východu Česka získal historicky druhý majstrovský titul v ére samostatnosti. Z toho prvého sa tešil ešte v ročníku 2010/2011.

„Som neskutočne dojatý a vážim si to. Chcel by som poďakovať tímu, že nič nevzdal a celú sezónu išiel naplno. Aj napriek pár prekážkam si myslím, že sme hrali v sezóne veľmi dobrý hokej a nakoniec vo finále – aj keď to bolo vyrovnané – sme boli o chlp lepší aj šťastnejší,“ uviedol tréner nového šampióna Václav Varaďa a dodal:

„Pomohlo nám, že nás odborníci vo finále pasovali do úlohy outsidera. Zbadal som tie komentáre a som za ne veľmi rád. My sme potom do Liberca prišli s čistou hlavou a zvládli sme prvý zápas. Hrali sme veľmi dobre a chlapci si potom začali veriť, že to ide. Mali sme väčšie srdce, urputnosť a bojovnosť. “

Finále play off českej extraligy:

Třinec – Liberec 4:2 (1:1, 1:1, 2:0) – konečný výsledok série: 4:2, Třinec získal majstrovský titul
Libor Hudáček (Liberec) 0+1

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Bílí Tygři Liberec #HC Oceláři Třinec