Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Po slovenskom súboji sa tešil Jurčo. Cehlárik je voľný na MS, rozhodne Boston

Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo si zahrá v druhom kole play off zámorskej AHL, keďže jeho tím Charlotte Checkers vyradil Providence Bruins v zostave aj s Petrom Cehlárikom 3:1 na zápasy.

27.04.2019 10:15
debata

V piatkovom rozhodujúcom štvrtom dueli sa zrodilo víťazstvo Charlotte pomerom 4:1, ale ani jeden z dvojice Slovákov sa nezapísal do štatistík. Obaja odohrali v úvodnom kole vyraďovacej časti štyri stretnutia a zhodne raz skórovali.

Cehlárik by teoreticky mohol posilniť slovenskú reprezentáciu na domácich MS, ale muselo by ho uvoľniť vedenie Bostonu Bruins. „Medvede“ sú stále v hre o Stanleyho pohár a v semifinálovej sérii Východnej konferencie NHL proti Columbusu Blue Jackets vedú 1:0 na zápasy.

Jurčo je zatiaľ jediným slovenským hokejistom s istotou účasti v druhom kole play off AHL. Môže sa k nemu pridať ešte brankár Patrik Rybár.

Jeho Grand Rapids Griffins odohrá v nedeľu večer rozhodujúci piaty zápas v sérii proti Chicagu Wolves, v ktorej je zatiaľ stav nerozhodný 2:2. Ak by rezervný tím Detroitu neuspel, Rybár by bol voľný pre potreby národného tímu.

TV Pravda: Slovensko už posilnili aj prvé štyri posily z NHL. V akej sú nálade a čo očakávajú od domáceho šampionátu? Pozrite si video:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Jurčo #Boston Bruins #Peter Cehlárik