Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po slovenskom súboji sa tešil Jurčo. Cehlárik je voľný na MS, rozhodne Boston

Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo si zahrá v druhom kole play off zámorskej AHL, keďže jeho tím Charlotte Checkers vyradil Providence Bruins v zostave aj s Petrom Cehlárikom 3:1 na zápasy.

27.04.2019 10:15
debata

V piatkovom rozhodujúcom štvrtom dueli sa zrodilo víťazstvo Charlotte pomerom 4:1, ale ani jeden z dvojice Slovákov sa nezapísal do štatistík. Obaja odohrali v úvodnom kole vyraďovacej časti štyri stretnutia a zhodne raz skórovali.

Cehlárik by teoreticky mohol posilniť slovenskú reprezentáciu na domácich MS, ale muselo by ho uvoľniť vedenie Bostonu Bruins. „Medvede“ sú stále v hre o Stanleyho pohár a v semifinálovej sérii Východnej konferencie NHL proti Columbusu Blue Jackets vedú 1:0 na zápasy.

Jurčo je zatiaľ jediným slovenským hokejistom s istotou účasti v druhom kole play off AHL. Môže sa k nemu pridať ešte brankár Patrik Rybár.

Jeho Grand Rapids Griffins odohrá v nedeľu večer rozhodujúci piaty zápas v sérii proti Chicagu Wolves, v ktorej je zatiaľ stav nerozhodný 2:2. Ak by rezervný tím Detroitu neuspel, Rybár by bol voľný pre potreby národného tímu.

TV Pravda: Slovensko už posilnili aj prvé štyri posily z NHL. V akej sú nálade a čo očakávajú od domáceho šampionátu? Pozrite si video:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Jurčo #Boston Bruins #Peter Cehlárik