Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejoví dedkovia ťahajú tradičný klub medzi elitu. Jágr je najlepším strelcom

Hokejisti Kladna sú blízko postupu do českej najvyššej súťaže, kam by sa vrátili prvýkrát od sezóny 2013/2014.

17.04.2019 14:16
Jaromír Jágr Foto:
Jaromír Jágr (vľavo) a Tomáš Plekanec v drese Kladna.
debata

„Rytieri“ sú po deviatich z dvanástich barážových kôl na druhom postupovom mieste a pred tretím Chomutovom majú osembodový náskok, čo znamená, že už akékoľvek víťazstvo v nasledujúcom kole im zaručí návrat medzi českú elitu. Kladnu sa zatiaľ vypláca stávka na skúsených hráčov, keďže najproduktívnejším hráčom tímu v baráži je Tomáš Plekanec (1+10) a najlepším strelcom Jaromír Jágr (6+3).

Kladno v utorok urobilo ďalší dôležitý krok smerom k postupu. Na domácom klzisku zdolalo České Budějovice 4:2 napriek tomu, že nepodalo ideálny výkon. „Musím povedať, že som nečakal, že budú hrať tak dobre. V prvej tretine nás prekvapili, boli o dosť lepší a aktívnejší. My sme síce išli naplno, ale nedarilo sa nám. Polovicu zápasu bol súper lepší a my sme mali v druhej tretine šťastie, že sme dali dva góly za stavu 1:1,“ hodnotil Jágr pre hokej.cz.

V zostávajúcich troch zápasoch potrebuje Kladno získať na postup ešte dva body. Legendárny útočník s bohatými skúsenosťami z NHL si uvedomuje, že extraligová miestenka je blízko, ale nič ešte nie je definitívne.

„Vieme, že sme blízko, ale hromadí sa únava a nohy nám nejdú. Chceli by sme dávať góly, no nedarí sa nám to. Musíme sa pobiť o tie dva body už v najbližšom zápase a získať ich. Ak sa to nepodarí, budeme mať v nedeľu doma rozhodujúci zápas s Chomutovom,“ dodal 47-ročný Triple Gold Clubu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #Tomáš Plekanec #HC Rytíři Kladno