Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zarmúti aj Hudáčka? Obojživelník Dravecký potiahol Třinec do finále dvoma gólmi

Vladimír Dravecký sa dvoma gólmi podieľal v rozhodujúcom siedmom semifinálovom zápase českej extraligy proti Plzni na postupovej výhre hokejistov Třinca 5:1.

15.04.2019 19:58 , aktualizované: 21:59
Vladimír Dravecký Foto: ,
Vladimír Dravecký.
debata

Tridsaťtriročný slovenský útočník, ktorý v play off pri zdravotných problémoch spoluhráčov zaskakuje v defenzíve, dnes z postu obrancu strelil dôležitý prvý a tretí gól svojho tímu v úvodnej časti.

„Som rád, že mi to tam padlo, a som rád, že som tímu pomohol, ale je to tímová práca. Všetci sme išli naplno a hlavne sme všetci verili, že sa to dnes podarí,“ povedal Dravecký novinárom.

Dravecký navyše v tretej časti pri plzenskej snahe o vyrovnanie pridal aj dôležitý zákrok v obrane. Puk po Němcovej strele za prekonaným gólmanom Hrubcom dostal z bránkovej čiary do bezpečia.

„Ja som ako obranca najprv zaspal, takže som len hasil svoju chybu. Nemec šiel sám na bránku a veľmi ma teší, že sa mi to podarilo zachrániť a neskončilo sa to gólom,“ uviedol Dravecký.

Třinec dokázal otočiť sériu z 0:2 na 4:3, keď doma prehral oba úvodné zápasy. „Povedali sme si po tých dvoch prehrách, že do toho pôjdeme ako Plzeň, keď u nás vyhrala oba zápasy. Aj my ich môžeme vyhrať. To sa podarilo, vrátili sme to na našu stranu. Škoda toho šiesteho zápasu, ale dnes sme to vyhrali a postupujeme do finále,“ vyhlásil Dravecký.

Třineckých hokejistov vo finále čaká Liberec, v ktorého kádri pôsobí aj slovenský reprezentant Libor Hudáček a majú len dva dni na prípravu a odpočinok. Séria štartuje už vo štvrtok. „Pripravíme sa a verím, že budeme úspešní. Veľmi na to ale ešte nemyslím. Teraz si užijeme postup a na Liberec začneme myslieť od utorka,“ dodal Dravecký.

Štatistiky si v drese „oceliarov“ vylepšili aj útočník Tomáš Marcinko a obranca Martin Gernát, ktorým pribudla na konto zhodne jedna asistencia. Jediný presný zásah hostí dosiahol ďalší Slovák Miroslav Preisinger, pre ktorého sa spolu s obrancom Petrom Čerešňákom skončila klubová sezóna.

Play off českej ligy – semifinále – siedmy zápas:

Třinec – Plzeň 5:1 (3:0, 0:1, 2:0) – konečný výsledok série 4:3
Vladimír Dravecký 2+0, Martin Gernát 0+1, Tomáš Marcinko 0+1 – Miroslav Preisinger 1+0

TV Pravda: Bývalý kapitán československej hokejovej reprezentácie Dárius Rusnák hovorí o ambíciách slovenského výberu na domácom šampionáte a zároveň si spomína na pamätný šampionát z roku 1985 v Prahe, kde získalo Československo zla­to:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Oceláři Třinec #Vladimír Dravecký