Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obrat z 0:3 na 4:3. Jágr potiahol Kladno gólom a asistenciou, Plekanec troma bodmi

Hokejisti Kladna otočili v 5. kole baráže o českú extraligu skóre proti Chomutovu z 0:3 na 4:3 a vďaka tretiemu víťazstvu za sebou si upevnili druhú pozíciu.

07.04.2019 19:48 , aktualizované: 22:58
debata

Gólom a prihrávkou k tomu pomohol útočník Jaromír Jágr a tromi asistenciami Tomáš Plekanec. Štvrtú prehru Chomutova po sebe neodvrátil ani bleskurýchly hetrik útočníka Pavla Klhůfka, ktorý naň potreboval iba štyri minúty a 53 sekúnd.

„Minimálne dva góly sme im darovali sami. To sú chyby, ktoré sa nám nemôžu stať. Ale stalo sa, vrátili sme sa späť a vieme, že ich ďalej robiť nemôžeme,“ vyhlásil Plekanec.

„Keď sa pozrieme na tabuľku, bol to veľmi dôležitý zápas, ale ešte je tam strašne veľa bodov. Zďaleka nie je koniec. V žiadnom prípade nie je rozhodnuté, ideme ďalej,“ uviedol Plekanec.

Zároveň vyjadril poklonu aj Jágrovi, ktorý po jeho prihrávke zaznamenal gól a na ďalší prihral. „Klobúk dole. V jeho rokoch sa vrátiť po takej dobe, keď nehral, je super,“ uznal Plekanec.

Boj o vstupenku do najvyššej súťaže si užíva. „Strašne som sa tešil na návrat do Kladna, zahrať si tu pred touto atmosférou a pomôcť vrátiť sa späť. Veľmi ma to baví, o to viac, keď sa vyhráva. Dúfam, že to dotiahneme a že sa budeme baviť hokejom do konca,“ dodal.

Asistencia Hudáčka, Liberec zvíťazil v Brne

Slovenský útočník Libor Hudáček sa jednou asistenciou podieľal na triumfe Liberca nad Kometou Brno 2:1 v treťom zápase semifinále play off najvyššej českej hokejovej súťaž.

Liberec v sérii hranej na štyri víťazstvá vedie 2:1 na zápasy. Za domácich odchytal celý duel Marek Čiliak. V druhom semifinále Třinec triumfoval v Plzni 3:2, v sérii po nedeli prehráva 1:2.

Play off českej ligy – semifinále:

Plzeň – Třinec 2:3 (1:0, 1:2, 0:1) – stav série: 2:1
Martin Gernát (Třinec) 0+1

Brno – Liberec 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) – stav série: 1:2
Marek Čiliak (Kometa) odchytal celý zápas a zneškodnil 21 z 23 striel hostí – Libor Hudáček (Liberec) 0+1

Baráž – 5. kolo:
Kladno – Chomutov 4:3 (2:3, 1:0, 1:0)
České Budějovice – Pardubice 3:4 (0:2, 2:1, 1:1)

TV Pravda: Šéf slovenského hokeja Martin Kohút pochvaľuje pripravenosť Bratislavy a Košíc pred blížiacimi sa MS na Slovensku

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #Tomáš Plekanec #HC Rytíři Kladno