Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ölvecký ukončil kariéru: Na ľade to bolo veľakrát utrpenie. Zdravie je prvoradé

Slovenský hokejový útočník Peter Ölvecký sa vo veku 33 rokov rozhodol ukončiť aktívnu hráčsku kariéru.

02.04.2019 11:40
Peter Ölvecký Foto: ,
Peter Ölvecký v drese Dukly Trenčín.
debata

Ostatné tri sezóny strávil v Dukle Trenčín, predtým hral aj v Česku, Švédsku, Fínsku. V nadnárodnej KHL hral za Lev Poprad aj Slovan Bratislava. Dovedna 32 štartov si pripísal v zámorskej NHL.

Jeden zápas bez bodového zápisu absolvoval za Nashville Predators, spolu 31 duelov (2 góly a 5 asistencií) za Minnesotu Wild. Peter Ölvecký ešte pred rokom reprezentoval Slovensko na ZOH 2018 v Pjongčangu, pod piatimi kruhmi štartoval aj v Soči 2014. Na MS sa predstavil iba v máji 2013.

„Nemalo zmysel to ďalej naťahovať. Mal som nielen v tejto sezóne, ale aj predtým viaceré zdravotné problémy. Trápil ma nielen chrbát, ale aj členky na oboch nohách. Necítil som sa na ľade ideálne, veľakrát to bolo utrpenie a doslova trápenie. Hokej mi už neprinášal takú radosť ako predtým. Preto som sa rozhodol, že to ukončím. Mám rodinu, dve deti a chcem s nimi ešte športovať. Zdravie je prvoradé,“ cituje Ölveckého portál Hokejportal na svojom facebooku.

TV Pravda: Šéf slovenského hokeja Martin Kohút pochvaľuje pripravenosť Bratislavy a Košíc pred blížiacimi sa MS na Slovensku

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Dukla Trenčín #Peter Ölvecký