Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší zásah nestarnúceho Jágra. V play off v Česku skóroval prvýkrát od roku 1990

Jaromír Jágr prvým gólom v play off v českých súťažiach od roku 1990 pomohol Kladnu v treťom semifinále tamojšej prvej ligy k výhre 5:1 nad Jihlavou. Jeho spoluhráč Tomáš Plekanec prispel gólom a prihrávke, Kladno v sérii vedie 2:1.

19.03.2019 22:18 , aktualizované: 23:10
debata

Jágr sa naposledy presadil vo federálnej lige 12. marca 1990 v druhom zápase o bronz proti Litvínovu. Vtedy v osemnástich rokoch skóroval dvakrát, prehru 4:5 ale neodvrátil.

Dnes mal Jágr prvú šancu v piatej minúte, lenže majiteľ klubu z Kladna trafil len brankára. Jeho spoluhráči vyťažili z tlaku prvý gól v desiatej minúte.

„Vedeli sme, že to bude ťažké, že rozhodujú prvé góly. V oboch zápasoch, kto dal prvý gól, vyhral. Nechceli sme dopustiť, aby Jihlava dala prvý gól, pretože by sa ukázalo, že sa tým pádom dostanú na koňa. Podarilo sa. Ten, kto dal prvý gól, opäť vyhral zápas,“ povedal novinárom Jágr.

Jeho chvíľa prišla v 35. minúte. Plekanec ho vyzval k strele z ľavého kruhu a druhý najproduktívnejší hráč v histórii NHL xtrelou z prvej z pokľaku na bližšiu tyč zvýšil na 3:1.

Bol rád, že prvýkrát po jeho februárovom návrate na ľad bolo na štadióne v Kladne vďaka 5200 fanúšikom vypredané. „Teší sa z toho aj celé mužstvo a mesto. Na druhej strane sa sústredím na to, aby sme vyhrali a dostali sa ďalej. To je jediné, čo mám v hlave. Je krásne, že nás ľudia podporujú, že nám fandia a že prišli. Je to skvelé, za to im veľmi ďakujeme, ale jednoducho naše sústredenie musí byť niekde inde,“ upozornil olympijský víťaz z Nagana. Ak Kladno zvládne aj štvrtý zápas v sérii, bude mať na dosah postup do baráže.

V súčte s jeho kariérou v NHL bol jeho gól do siete Dukly prvým vo vyraďovacích bojoch po siedmich rokoch.

Predtým sa naposledy v play off presadil na jar 2012 v drese Philadelphie v druhom zápase série proti bývalému zamestnávateľovi Pittsburghu. „Samozrejme, že si ten gól pamätám. Padol z otočky, prepadol do bránky. Myslím, že to bolo na 6: 5,“ povedal Jágr.

TV Pravda: Šéf slovenského hokeja Martin Kohút pochvaľuje pripravenosť Bratislavy a Košíc pred blížiacimi sa MS na Slovensku

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #Tomáš Plekanec #HC Rytíři Kladno