Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr sa po prihrávke Plekanca dočkal prvého gólu po návrate, Kladno však padlo

Útočník Jaromír Jágr sa vo štvrtom dueli po návrate na ľad dočkal prvého gólu, ale v záverečnom 60. kole prvej českej hokejovej ligy nezabránil prehre Kladna 4:5 po samostatných nájazdoch s Litoměřiciach.

26.02.2019 21:38 , aktualizované: 23:28
debata

Po základnej časti skončili Rytíři na štvrtom mieste a vo štvrťfinále play off sa stretnú s Přerovom.

Súťažný gól dal Jágr prvýkrát od 9. novembra 2017, keď sa v NHL gólom a asistenciou podieľal na výhre Calgary nad Detroitom 6:3.

Litoměřice pred zápasom držali siedmu priečku, ale pred deviatym Frýdkom-Místkom mali len dvojbodový náskok. Hostia za účasťou vo vyraďovacích bojoch vykročil rázne a po úvodnom dejstve viedli o dva góly. Kladno naštartovalo obrat v 34. minúte zásluhou obrancu Brendona Nasha.

V rozmedzí 43. a 51. minúty strelili domáci hráči tri góly. O posledný sa postaral štyridsaťsedemročný Jágr. Plekanec mu v početnej výhode prihral pred pravý kruh, druhý najproduktívnejší hráč v histórii NHL si nakorčuľoval viac do stredu a presne vypálil.

V tej chvíli boli hostia mimo play off, ale nevzdali sa a dvoma gólmi si vynútili nadstavenie. Na Jágrov gól odpovedal už po 47 sekundách Peter Jánský a 118 sekúnd pred koncom základnej hracej doby vyrovnal Jiří Průžek.

V rozstrele zariadil víťazstvo a zároveň postup Litoměřic do play off útočník Filip Jirásek. Vo štvrťfinále sa stretnú s víťazom základnej časti Jihlavou, ktorá zdolala Slaviu 4:3 po samostatných nájazdoch.

Jágr nabádal tím, že je nutné si uvedomiť, že Kladno čaká v play off ťažký boj. „Teraz už ale jednoducho nie je čas na srandičky. Už je to biznis. Je to vojna. Nemôžeme si teraz myslieť, že k nám niekto príde a bude nás tľapkať po chrbte. To v žiadnom prípade. Viem len, že to bude boj,“ uviedol Jágr.

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno