Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Ako Američania pred zázrakom. Krupp potrestal hráčov Sparty nočným tréningom

Hokejisti Sparty museli po stredajšom zaváhaní na ľade posledných Pardubíc v noci po návrate do Prahy za trest trénovať. Nemecký tréner Uwe Krupp tím potrestal za zlý výkon a zahanbujúcu prehru s Dynamom.

14.02.2019 16:04
Uwe Krupp Foto: ,
Uwe Krupp na archívnej snímke ako tréner nemeckých hokejistov.
debata (1)

„Urobil som to prvýkrát v živote, mal som ale pocit, že teraz je tá správna chvíľa. Hráčom to pošle jasný odkaz. Nerobil by som z toho vedu. Je to lepšie, než keby som ich zhodil v novinách,“ uviedol Krupp pre web iSport.cz, ktorý informoval o netradičnom kroku šéfa sparťanskej striedačky.

„Proti Pardubicím sme jednoducho hrali hokej dvadsať minút, takže som tímu povedal, že ďalších štyridsať si odpracujeme takto,“ doplnil.

Pražania, ktorí si prehrou s najhorším tímom českej extraligy skomplikovali boj o postup do play off, tak dopadli podobne ako americkí hokejisti v príprave na olympijské hry v Lake Placid 1980.

Kouč Herb Brooks vtedy nechal reprezentantov, ktorí neskôr olympiádu senzačne ovládli, dlho do noci za trest trénovať po zápase v Nórsku. Rovnako ako teraz Krupp totiž nebol spokojný s nasadením a výkonom hráčov.

Sparťania po neplánovanej nočnej príprave opäť trénovali podľa plánu dnes predpoludním.

„Je deväť kôl do konca základnej časti. Nepotrebujeme trénovať techniku ​​a tieto veci. Posunúť nás môže len tvrdá práca,“ povedal Krupp.

Ďalšie stretnutie čaká Spartu v piatok, keď sa predstavia v Mladej Boleslavi a bude sa snažiť ukončiť sériu troch prehier.

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Sparta Praha #Uwe Krupp