Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako Američania pred zázrakom. Krupp potrestal hráčov Sparty nočným tréningom

Hokejisti Sparty museli po stredajšom zaváhaní na ľade posledných Pardubíc v noci po návrate do Prahy za trest trénovať. Nemecký tréner Uwe Krupp tím potrestal za zlý výkon a zahanbujúcu prehru s Dynamom.

14.02.2019 16:04
Uwe Krupp Foto: ,
Uwe Krupp na archívnej snímke ako tréner nemeckých hokejistov.
debata (1)

„Urobil som to prvýkrát v živote, mal som ale pocit, že teraz je tá správna chvíľa. Hráčom to pošle jasný odkaz. Nerobil by som z toho vedu. Je to lepšie, než keby som ich zhodil v novinách,“ uviedol Krupp pre web iSport.cz, ktorý informoval o netradičnom kroku šéfa sparťanskej striedačky.

„Proti Pardubicím sme jednoducho hrali hokej dvadsať minút, takže som tímu povedal, že ďalších štyridsať si odpracujeme takto,“ doplnil.

Pražania, ktorí si prehrou s najhorším tímom českej extraligy skomplikovali boj o postup do play off, tak dopadli podobne ako americkí hokejisti v príprave na olympijské hry v Lake Placid 1980.

Kouč Herb Brooks vtedy nechal reprezentantov, ktorí neskôr olympiádu senzačne ovládli, dlho do noci za trest trénovať po zápase v Nórsku. Rovnako ako teraz Krupp totiž nebol spokojný s nasadením a výkonom hráčov.

Sparťania po neplánovanej nočnej príprave opäť trénovali podľa plánu dnes predpoludním.

„Je deväť kôl do konca základnej časti. Nepotrebujeme trénovať techniku ​​a tieto veci. Posunúť nás môže len tvrdá práca,“ povedal Krupp.

Ďalšie stretnutie čaká Spartu v piatok, keď sa predstavia v Mladej Boleslavi a bude sa snažiť ukončiť sériu troch prehier.

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Sparta Praha #Uwe Krupp