Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Namiesto boja o titul debakel. Slovenská 16-ka podľahla Fínsku 0:8

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 16 rokov obsadili na Turnaji štyroch krajín v nemeckom Füssene konečné druhé miesto. Rozhodol o tom nedeľný priamy súboj o celkové prvenstvo, v ktorom zverenci trénera Radoslava Hecla prehrali s Fínskom vysoko 0:8.

30.12.2018 17:00
hokej, Slovensko, fanúšikovia Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Práve severania boli suverénmi podujatia, keď vyhrali všetky tri zápasy s jednoznačným skóre 20:3.

Mladí Slováci odohrali proti favorizovanému súperovi vyrovnanú partiu len v záverečnej tretine, ktorá sa skončila bez gólov. Predtým na turnaji zdolali rovesníkov zo Švajčiarska 5:4 po predĺžení a domáci výber Nemecka 4:3. Informáciu priniesla oficiálna webstránka Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Slovensko „16“ – Fínsko „16“ 0:8 (0:3, 0:5, 0:0)
Vylúčení: 1:4, presilovky a oslabenia: 0:0.
Zostava SR: Iglovský – Kocúr, Socha, Němec, Mešár, Krnáč, Miklovič, Eliáš – Bačo, Štefančík, Šramaty, Slafkovský, Géci, Babeliak, Živický, Ožvald, Sokoli, Danielčák, Ulbricht, Bubica

Hlas trénera

Radoslav Hecl, tréner SR „16“: "Do zápasu s Fínskom sme nastupovali pozitívne naladení vzhľadom k tomu, že sme mali na turnaji za sebou dve víťazstvá. Verili sme v to, že naša výkonnosť je dostačujúca, aby sme potrápili aj Fínov. No, bohužiaľ, po dvanástich minútach sme prehrávali 0:3, z piatich striel sme inkasovali tri góly a dosť nám to naštrbilo taktiku v stretnutí.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 16 rokov