Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nový primátor mu zabavil štadión. Humenné v I. lige skončilo

Piatkový zápas druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaže St. Nicolaus 1. Ligy medzi MHK Humenné a MHK Dubnica nad Váhom sa neuskutočnil z dôvodu ekonomických problémov klubu z východu krajiny.

21.12.2018 19:38
MERIčKO: Kandidatúra na primátora mesta Humenné Foto:
Nový primátor mesta Humenné Miloš Meričko.
debata

Podľa oficiálnej tlačovej správy mesta Humenné spôsobili nezaplatené účty katastrofálne dôsledky na chode štadióna a je reálne, že profesionálny hokej na Hornom Zemplíne čoskoro skončí.

„Je veľmi nepríjemné a pre mňa nepochopiteľné, že sa takáto udalosť uskutočnila iba pár dní pred Vianocami. Potešilo ma, keď som mohol občanom mesta oznámiť príjemnú správu o tom, že hokej bude v meste aj naďalej pokračovať. Mrzí ma situácia, ktorá sa zvrtla doslova zo dňa na deň. Napriek tomu ako mesto máme záujem zachrániť mestský majetok, ktorým zimný štadión bezpochyby je."

"Budúcnosť samotného klubu, žiaľ, nie je v našich rukách, pretože mesto nie je jeho členom. Avšak je našou povinnosťou, aby sme sa postarali o zimný štadión, aby mala hokejová mládež, kde trénovať. Po dohode s riaditeľom Správy rekreačných a športových zariadení (SRaŠZ) prejde štadión pod správu SRaŠZ,“ vyjadril sa prostredníctvom tlačovej správy primátor Humenného Miloš Meričko, ktorý sa ujal funkcie po novembrových komunálnych voľbách.

MHK Humenné získal z mestského rozpočtu na tento kalendárny rok dotáciu vo výšku 407 670 eur, ktorá mala slúžiť na zabezpečenie mládeže a takisto na zaplatenie účtov za energie, pretože klub má nedoplatky za elektrinu, teplo aj vodu. Podľa informácií portálu nasehumenne.sk je na zimnom štadióne už vypnuté kúrenie a terajší nájomca hokejového klubu vydal rozhodnutie vypnúť kompresory, ktoré sa starajú o ľadovú plochu.

Celý objekt zimného štadiónu by mala v najbližších hodinách zabezpečiť súkromná bezpečnostná služba. Budúcnosť hokejového klubu je momentálne nejasná. Mesto prejavilo záujem o to, aby mohli dokončiť sezónu aspoň mládežnícke tímy. Seniorské mužstvo však pravdepodobne zanikne.

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #I. liga #MHK Humenné