Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan poteší fanúšikov. Rozlúčkovou exhibíciou

Uvedú ho do Siene slávy a zároveň sa oficiálne rozlúči s kariérou. Dnešný večer bude na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu patriť Miroslavovi Šatanovi.

18.12.2018 10:00
šatan exhibícia Foto: ,
Miroslav Šatan.
debata (1)

Symbolicky 18. decembra o 18.00 sa výnimočná „osemnástka“ v exhibičnom stretnutí v spoločnosti mnohých bývalých spoluhráčov hranom na 18-minútové tretiny poďakuje divákom za dlhoročnú priazeň.

„Zápas sme nemohli zrealizovať v lete, tak sme zvolili vianočný termín. Mottom by nemala byť rozlúčka. S hokejom sa lúčiť nechcem, ešte by som v ňom rád zostal a odovzdal skúsenosti. Mojím cieľom je opätovné stretnutie sa s hráčmi zo slovenskej reprezentácie, s ktorými sme dosiahli nejaké úspechy,“ vraví pred výnimočným súbojom dlhoročný kapitán národného tímu.

Pozvanie 44-ročného generálneho manažéra reprezentácie prijali viacerí majstri sveta na čele s brankármi Lašákom a Staňom, Višňovským, Sekerášom, Lintnerom, Stümpelom, Bondrom či Handzušom.

„Kto iný si takýto zápas zaslúži, ak nie Miro Šatan. Veľmi sa na exhibíciu teším. Pred dvoma rokmi som zažil vlastnú rozlúčku. Nedbal by som, keby sa zopakovala každý rok, ak by sa to dalo. Emócie s fanúšikmi a so spoluhráčmi boli neopísateľne krásne. Verím, že aj Miro si stretnutie užije a strelí aj nejaké pekné góly,“ hovorí pred stretnutím Ľubomír Višňovský.

Pred exhibíciou sa medzi 14.30 a 15.45 v obchodnom centre Central uskutoční aj autogramiáda hráčov pre fanúšikov. Zúčastnia sa na nej Šatan, Višňovský, Lašák, Bondra, Filc, Handzuš, Stümpel, Marián Hossa, Štrbák, Hecl, Nagy a Cibák.

Šatan reprezentoval Slovensko na 14 seniorských svetových šampionátoch vrátane turnaja B a C kategórie. Vlastní kompletnú medailovú zbierku: zlato z Göteborgu 2002, striebro z Petrohradu 2000 a Helsínk 2012 aj bronz z Helsínk 2003. Štartoval aj na štyroch olympiádach a dvoch Svetových pohároch.

Profesionálnu kariéru ukončil po majstrovstvách sveta v Minsku 2014, kde bol kapitánom tímu.

Zloženie tímov

Modrí: Lašák – Višňovský, Štrbák, Sekeráš, Richard Pavlikovský, Hecl – Nagy, Handzuš, Šatan, Somík, Kapuš, Cibák, Uram, Hurtaj, Bartoš

Bieli: Staňa – Lintner, Milo, Podhradský, Suchý, Droppa, Graňák – Bondra, Stümpel, Radivojevič, Vaic, Rastislav Pavlikovský, Pardavý, Hreus, Surový

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Miroslav Šatan