Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok! Vo Francúzsku zomrel po páde z balkóna mladý slovenský hokejista

Hokejové Slovensko smúti. Vo francúzskom meste Dunkerque totiž zomrel 25-ročný obranca Dávid Gáborčík.

31.10.2018 13:14
Dávid Gaborčík Foto: ,
Dávid Gaborčík ešte v drese Popradu.
debata (7)

Podľa lavoixdunord.fr sa tragédia stala v utorok po 19.00 h v ulici Saint-Pierre v Dunkerque.

Dvadsaťpäťročného hokejistu našli bez známok života na chodníku, na ktorý údajne spadol z balkóna na treťom poschodí priľahlej budovy. Táto informácia nebola presná, podľa portálu hokej.sk išlo o autonehodu v inej štvrti mesta. Mladý Slovák bol po náraze ešte živý a lekári bojovali o jeho život v nemocnici. Vnútorné poranenia však boli príliš vážne.

„Všetci v klube sme v šoku. Dávid bol fantastický a veľmi pozitívny chalan. Navyše sa mu aj darilo, veď minulý týždeň strelil v Rouene gól a hral v dobrej forme. Všetci sme z toho mimo a je nám to nesmierne ľúto. V mene celého tímu vyslovujeme úprimnú sústrasť jeho rodine,“ povedal pre hokej.sk Gáborčíkov spoluhráč z Dunkerque Dominik Šimčák.

Dávid Gáborčík pôsobil vo Francúzsku od leta 2017, predtým strávil rok v Anglicku. V tejto sezóne odohral za Dunkerque šesť zápasov francúzskej druhej ligy so ziskom troch asistencií.

Seniorský debut absolvoval v ročníku 2012/2013 vo farbách Popradu, na Slovensku hral aj v I. HL za Prešov a Spišskú Novú Ves.

AKTUALIZUJEME

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Dávid Gáborčík