Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nabrané skúsenosti zúročíme, verí Ďatelinka

Šesť zápasov, jediné víťazstvo, štyri body a posledná priečka.

18.10.2018 22:56
Ivan Ďatelinka Foto: ,
Ivan Ďatelinka.
debata

Bilancia hokejistov Banskej Bystrice v H-skupine v Lige majstrov nie je práve oslnivá a v klube dvojnásobného slovenského majstra s ňou ani nie sú spokojní. Zároveň však hráči, tréneri i vedenie veria, že získané cenné skúsenosti sa prejavia v dôležitých momentoch sezóny. Najmä v play off domácej súťaže.

V záverečnom súboji podľahli Banskobystričania víťazovi skupiny z Plzne po dobrom výkone 2:3 po predĺžení. „Spokojní by sme boli, keby sme vyhrali. Je dobré, že v stretnutí dostali šancu mladší chalani a chopili sa jej. Miesto si zastali. Nabrali cenné skúsenosti. Len škoda výsledku. Mohli sme totiž pokojne aj vyhrať,“ tvrdí obranca Ivan Ďatelinka.

Štyri body zo šiestich zápasov sa mu mália. „Mali sme výrazne vyššie ambície. Prvé zápasy nám však nevyšli. Vyhrali sme jeden zo štyroch. Stále sme mali šancu napraviť to, ale v Plzni sme neuspeli napriek štyrom streleným gólom. S posledným miestom v skupine môžeme byť len ťažko spokojní. Škoda, že sme nevyhrali aspoň o dva zápasy viac,“ hovorí jeden z lídrov defenzívy tímu spod Urpína.

Výsledky a zväčša ani výkony Banskobystričanov neboli oslnivé, hoci mužstvo sa na ne veľmi tešilo a snažilo sa na ne maximálne pripraviť i motivovať.

„Súboje v Lige majstrov sú prestížne. Každý túži uspieť. My sme sa na ne nabudili, ale následne sme sa nedokázali rovnako nastaviť aj na štart Tipsport Ligy. Pritom sme chceli aj do ligy vstúpiť dobre, ale vôbec nám to nevychádzalo. Vnútorne sme na zápasy neboli tak dobre pripravení. Hoci lepšiu prípravu ako duely v Lige majstrov si ani neviem predstaviť,“ priznáva.

Stretnutia v LM jemne zahusťujú program tímom, ktoré sa v nej predstavia. Podľa Ďatelinku však v tomto vôbec netreba hľadať problém. „Prekladali sme si len dva ligové zápasy. Štyri súboje v Lige majstrov sme odohrali ešte pred štartom domácej ligy. Tá má teraz hustejší program ako v predošlých sezónach, ale dobre si pamätám na časy, keď sa hralo pravidelne trikrát do týždňa. Nikdy mi to nevadilo. Skôr naopak. Aj keď máte menej času na regeneráciu,“ dodáva.

V Tipsport Lige sa úradujúci šampión po slabšom vstupe pomaličky šplhá tabuľkou vyššie a vyššie. Pred dnešnými stretnutiami 13. kola mu patrí štvrtá priečka. S päťbodovou stratou na lídra zo Zvolena.

„Po dobrej príprave sme si mysleli, že to pôjde akosi samo. No proti majstrovi sa chce každý vytiahnuť. Banská Bystrica je štyri roky na špici a súperi presne vedia, čo ich v súboji s nami čaká. Zväčša sa vypnú k maximálnym výkonom. Na to sa však nevyhováram. Bodov sme mohli mať viac,“ priznáva Ďatelinka.

V predošlých dňoch zaujala hokejových priaznivcov informácia, že historicky prvý zápas pod holým nebom tzv. Winter Classic sa uskutoční na Štiavničkách. Šéf ligy Richard Lintner, ktorý túto informáciu sám pustil von, neskôr upresnil, že ešte treba dotiahnuť niektoré detaily, aby padla definitíva.

Tešia sa už v Banskej Bystrici na výnimočný duel?

„Neviem, či je to už isté, ale osobne som rád, že sa zápas uskutoční práve v Banskej Bystrici. Je to v strede Slovenska a prísť pozrieť sa môžu fanúšikovia zo všetkých kútov krajiny. Keďže ide o niečo nové, iste bude o zápas veľký záujem. Zatiaľ nik nepotvrdil, či sa vo Winter Classic predstavíme my, ale boli by sme nesmierne radi. Bude to istotne ostro sledované podujatie,“ uzatvára skúsený obranca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica #Ivan Ďatelinka