Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Handzuš sa v Bystrici lúčil s kariérou. Šatan: Bol chrbtica reprezentácie

Niekdajší úspešný slovenský hokejový reprezentant Michal Handzuš sa v piatok oficiálne rozlúčil s hráčskou kariérou.

24.08.2018 18:46
Michal Handzuš Foto: ,
Bývalý slovenský reprezentant v hokeji Michal Handzuš počas jeho rozlúčky s profesionálnou kariérou.
debata (3)

Štyridsaťjedenročný útočník tak urobil na štadióne v Banskej Bystrici pred prípravným stretnutím domácich proti HC Slovan Bratislava. Skúsený center odohral posledné stretnutie ešte v sezóne 2016/2017, keď priviedol rodnú Banskú Bystricu k majstrovskému titulu.

V piatok večer sa s Handzušom lúčil zaplnený banskobystrický „zimák“, ktorý mu aplaudoval skandovaným potleskom v stoji. Priamo na ľade sa s ním lúčili jeho niekdajší hviezdni spoluhráči z reprezentácie Miroslav Šatan, Marián Hossa, Vladimír Országh, Richard Zedník či stále aktívny hokejista Tomáš Surový. Nechýbal ani tréner majstrov sveta z Göteborgu Ján Filc či predstavitelia banskobystrického klubu na čele s prezidentom Jurajom Kovalom. Informoval o tom aj portál onlajny.eu.

Michal Handzuš sa lúčil s kariérou. Foto: SITA, Jakub Julény
Michal Handzuš Michal Handzuš sa lúčil s kariérou.

„Sú to pre mňa špeciálne chvíle priamo na ľade, na ktorom som vyrástol, Tento ľad mi prirástol k srdcu, tu som sa narodil, hokejovo vyrastal a zažil aj pekné chvíle. Chcem sa poďakovať vedeniu klubu za túto rozlúčku, ale aj rodine a mamine, ktorá sa veľmi obetovala aby som tu mohol byť. Moje hokejové sny sa naplnili do bodky v Amerike aj doma na Slovensku,“ uviedol Michal Handzuš v ďakovnej reči, ktorú si podľa vlastných slov nepripravoval.

Kapitán majstrov sveta z roku 2002 a súčasný generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan smerom k Handzušovi poznamenal: „Michal bol hráč, s ktorým bola pocta byť na ľade. Hral som s mnohými centrami, ale najradšej s Mišom v reprezentácii. Michal bol chrbticou reprezentácie, bez neho by sa možno nedostavili naše úspechy.“

Na rozlúčke Michala Handzuša nechýbal ani... Foto: SITA, Jakub Julény
Michal Handzuš Na rozlúčke Michala Handzuša nechýbal ani Marián Hossa.

Handzuš s hokejom začal práve pod Urpínom, väčšinu profesionálnej kariéry absolvoval v severoamerickej NHL. V roku 2013 sa s Chicagom Blackhawks tešil zo zisku Stanleyho pohára. V zámorskej profilige hral aj za St. Louis, Phoenix, Philadelphiu, Chicago, Los Angeles a San Jose. V NHL si pripísal dovedna 1126 stretnutí so ziskom 529 bodov za 201 gólov a 328 asistencií.

Slovensko reprezentoval Michal Handzuš na šiestich majstrovstvách sveta a troch zimných olympijských hrách. Bol pri historickom zisku zlatých medailí na MS 2002 v Göteborgu, je aj dvojnásobným vicemajstrom sveta (2000 a 2012). Iba Handzuš a Miroslav Šatan sa môžu zo slovenských hokejistov pochváliť tým, že sa stali držiteľmi Stanleyho pohára, získali zlato na MS aj majstrovský titul v domácej súťaži.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #Miroslav Šatan