Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Talent Bodák: Kemp vo Vegas je pre mňa veľká šanca

V júnovom drafte zámorskej NHL si ho nevybral nik. Vegas ho však pozvali do vývojového kempu pre mladých hráčov a očakávajú ho aj v tradičnom nováčikovskom kempe pred štartom sezóny.

03.08.2018 21:24
Martin Bodák Foto: ,
Martin Bodák.
debata

Talentovaný slovenský obranca Martin Bodák (19) by mal v kariére pokračovať v Kootenay Ice v juniorskej WHL, no verí, že ešte predtým si vybojuje nováčikovskú zmluvu s Golden Knights.

„Nechcem sám seba dostať pod priveľký tlak, ale keby to vyšlo, bola by to paráda,“ priznáva kapitán reprezentačnej dvadsiatky z ostatného juniorského šampionátu.

Prečo ostávate v Kootenay?

Mám ešte rok k dobru v juniorke a chcem ho využiť. Pokúsim sa urobiť si v zámorí ešte lepšie meno a úplne si zvyknúť na tamojší štýl hry. Ak sa chcem udržať v zámorí aj po prechode k seniorom, je pre mňa lepšie hrať na užšom klzisku.

Druhá polovica uplynulého ročníka vám herne vyšla. Nedostali ste žiadne ponuky od seniorských tímov, trebárs z AHL?

Z AHL neprišlo nič, dostal som ponuky len z Európy a tam sa zatiaľ vracať nechcem. Kým môžem byť v Kanade, chcem to využiť čo najlepšie.

Žiadnu ste nezvažovali?

Asi najatraktívnejšia bola ponuka z Liberca, ktorú som celkom zvažoval, ale nakoniec som ju odmietol. Liberec je veľmi kvalitný tím, ale stále chcem zabojovať o svoj sen.

Ten je aký?

Veľmi by ma potešilo, keby som podpísal nováčikovský kontrakt s tímom NHL.

Ukážete sa v nováčikovskom kempe Golden Knights?

Teším sa tam. Určite urobím všetko preto, aby som vedenie klubu upútal. Nech majú záujem podpísať so mnou kontrakt. Nestaviam si to však ako niečo, čo musím dosiahnuť. Nechcem sám seba dostať pod priveľký tlak. Jednoducho sa pokúsim urobiť, čo bude v mojich silách. Keď to vyjde, bude to paráda. Väčšia, ako keby ma zavolali do hlavného kempu Vegas.

Ako sa vám pozdával vývojový kemp Vegas?

Bol to veľký zážitok. Trénovali sme vo vedľajšej hale, ale boli sme sa pozrieť aj v hlavnej aréne, ktorá je úžasná. Stretli sme aj pár hráčov prvého tímu, ale netrénovali s nami. O všetko bolo dokonale postarané, mali sme dokonca vlastného kuchára, ktorý nám varil.

Sledovali ste počas sezóny výkony Vegas podrobnejšie?

Nevedel som, že majú o mňa záujem. Dozvedel som sa to až po finále. Samozrejme, zaujalo ma, ako sa mužstvu darilo. Nie je zvyčajné, aby nováčik NHL postúpil až do finále Stanleyho pohára. Golden Knights hrali naozaj výborne.

V súvislosti s draftom NHL sa občas objavovalo v médiách aj vaše meno. Mrzelo vás, že si vás nakoniec nik nevybral?

Trošku áno, hoci som nemal veľké očakávania. Tušil som, že to asi dopadne takto, ale tajne som, pochopiteľne, dúfal, že si ma niekto vyberie. Nie je úplne bežné, aby vás niekto draftoval, keď ste už o rok starší. Bolo však skvelé, že som mohol ísť do kempu Vegas.

Martin Bodák. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Martin Bodák Martin Bodák.

Vášmu tímu Kootenay predošlá sezóna príliš nevyšla. Bude to teraz lepšie?

Malo by byť. Dúfame v to. Predošlý ročník sme mali mladý tím, výrazne nám chýbali skúsenosti. V tomto smere sme na tom lepšie. Určite chceme postúpiť do play off.

Dva roky ste pôsobili vo Fínsku. Zmenili ste sa po hokejovej stránke v zámorí?

Zmenil som štýl, nesnažím sa toľko ťahať puk na hokejke, ale skôr ho posúvam dopredu. Zlepšil som nahrávku, naučil sa strieľať z každej pozície v útočnom pásme a nabral som aj potrebné sebavedomie.

Kde sa pripravujete na najbližší ročník?

Doma, v Spišskej Novej Vsi. Mám vlastného kondičného trénera, ktorý sa venoval aj niektorým ďalším chalanom z mesta pôsobiacim v zahraničí. Momentálne už chodím aj na ľad – s prvým tímom Spišskej.

Pred majstrovstvami sveta v Dánsku ste nazreli už aj do seniorskej reprezentácie. Ako sa vám v nej páčilo?

Mal som možnosť okúsiť atmosféru seniorskej reprezentácie, zahral som si po boku výborných hráčov. Veľmi si to vážim. Veľa som sa tam naučil. Tréner Craig Ramsay bol veľmi príjemný. Urobil na mňa výborný dojem. Užil som si aj prvé dva zápasy vo Švédsku, hoci nám výsledkovo ani herne príliš nevyšli. Mrzelo ma, že sme oba prehrali. Rodičia ich doma pozorne sledovali, mali zo mňa radosť.

Čo hovoríte na výkony Martina Fehérváryho na šampionáte?

Sledoval som zápasy a Fehyho som si všímal špeciálne, keďže sa poznáme dlhšie a sme dobrí kamaráti. Zahral naozaj dobre. Nerobil chyby, nič výrazné nepokazil a hral si svoju hru. To je super.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Bodák #Vegas Golden Knights