Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Pre Třinec rozhodli najvyššie ambície, vysvetľuje Viedenský

Po troch sezónach v Slovane sa rozhodol vyskúšať si českú hokejovú ligu. Jeden z najlepších slovenských centrov Marek Viedenský podpísal ročnú zmluvu s finalistom minulého ročníka Třincom.

02.08.2018 22:32
Marek Viedenský Foto: ,
Marek Viedenský.
debata

Po fínskej Liige a nadnárodnej KHL bude česká najvyššia súťaž treťou európskou, v ktorej si 27-ročný rodák z Handlovej zahrá.

Cieľ: Titul

„Som veľmi spokojný. Všetko je tu na vysokej úrovni. Až som prekvapený, ako to v klube vyzerá. Trúfnem si povedať, že v Třinci majú ešte lepšie zázemie ako Slovan v Bratislave. Je to tu stvorené pre hokej,“ prezrádza prvé dojmy z Třinca.

U nového zamestnávateľa sa pripravuje od pondelka a zháňa si ubytovanie.

„Verím, že od budúceho týždňa sa s manželkou a dcérkou nasťahujeme do nového. Dievčatá by som bral so sebou, keby som prestúpil kamkoľvek,“ naznačuje Viedenský.

Počas troch sezón v Slovane si len v prvej z nich zahral v play off. Aj to len štyri zápasy s CSKA Moskva. V ambicióznom Třinci to bude asi diametrálne odlišné.

„Minulý rok to tímu vo finále nevyšlo. Prehral s Brnom. Tentoraz, s kádrom, ktorý máme k dispozícii, všetci veríme, že prinesieme titul späť do Třinca. Chcel som hrať za silné a ambiciózne mužstvo, ktoré vyhráva a v play off má najvyššie ambície,“ vysvetľuje slovenský reprezentant.

Náročné rozhodovanie

Z Bratislavy sa mu neodchádzalo ľahko. Slovan bol až do poslednej chvíle stále v hre. Drobné detaily však napokon prevážili misky váh na stranu Třinca.

„Nerozhodol som sa zo dňa na deň. Dlho som zvažoval, čo bude pre mňa a moju kariéru najlepšie. Rozhodol som sa pre zmenu prostredia. Urobil som to, keď som odchádzal z Ameriky, vtedy mi to pomohlo. Azda to bude teraz rovnaké. V hre boli aj iné kluby a iné ligy, ale v závere som sa rozhodoval už len medzi Třincom a Slovanom,“ prezrádza.

Zotrvanie v hlavnom meste Slovenska zvažoval najmä pre fanúšikov, ktorí si obľúbili jeho a rovnako aj on ich.

Marek Viedenský. Foto: Pravda, Ivan Majerský
Marek Viedenský Marek Viedenský.

„Nad ponukou z Třinca sa bežne príliš dlho nepremýšľa, ale aj kvôli fanúšikom bolo rozhodovanie také náročné. Cítil som ich podporu. Obľúbil som si aj partiu v kabíne a páči sa mi filozofia nového trénera Vlada Országha. Nakoniec, keď sme všetko zvážili, aj tak sme sa rozhodli skúsiť Česko,“ dodáva Viedenský.

Návrat do reprezentácie

Tri roky bol pevnou súčasťou národného tímu, ale v uplynulých dvoch sezónach zaň neodohral ani zápas. Aj návrat do reprezentácie je jedným z motívov prestupu.

„Keď sa darí tímu, hrá sa ľahšie každému hráčovi. Môže sa posúvať zase o čosi ďalej, čo je aj môj cieľ. Myslím si však, že aj v Slovane by som mal šancu vrátiť sa do reprezentácie,“ tvrdí.

V sezóne 2016/2017 ho výrazne pribrzdili zranenia, pre ktoré odohral len 20 stretnutí v KHL. V minulom ročníku si v nej odkrútil 42 duelov, no napriek tomu sa nedostal na olympiádu. Majstrovstvá sveta následne vynechal, aby sa dal zdravotne stopercentne do poriadku.

„V minulej sezóne som nemal veľa zranení, ale prišlo v najnevhodnejšom čase. Zranil som sa pred turnajom, kde si ma chcel nový reprezentačný tréner vyskúšať. Od toho sa to potom celé odvíjalo,“ dopĺňa.

Dôležitá úloha v tíme

V Třinci sa zo získania urasteného centra tešia. Veria, že im pomôže zvýšiť kvalitu na dôležitom poste.

„Mali sme o neho záujem už v priebehu predošlého ročníka, ale vtedy sa nám nepodarilo skompletizovať jeho príchod,“ prezradil tréner Václav Varaďa pre klubový web.

Od nového zverenca očakáva najmä dôraznú hru. „Marek je typický center a práve na tomto poste sme mali v minulosti trošku problémy. Prichádza k nám ďalší silový a dôrazný hráč, mal by dvihnúť našu úspešnosť v týchto aspektoch hry,“ naznačuje Varaďa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Viedenský #HC Oceláři Třinec