Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Jágr sa zranil v príprave a priznal, že táto sezóna bude podľa neho posledná

Hokejový útočník Jaromír Jágr si bude v blížiacej sa sezóne obliekať dres rodného Kladna v druhej najvyššej českej súťaži.

31.07.2018 14:12
Jaromír Jágr Foto: ,
Český hokejista Jaromír Jágr v drese Kladna.
debata

Najúspešnejší Európan v histórii NHL však narazil na problémy už v letnej príprave, keď sa znovu zranil. Prvýkrát dokonca otvorene prehovoril o konci kariéry.

„Začali ma trochu bolieť slabiny aj chrbát. V mojom veku sa už vždy niečo stane, ale azda to bude v poriadku,“ povedal Jágr, ktorý sa v minulosti netajil ambíciou hrať hokej až do päťdesiatky. Zdá sa, že tento cieľ asi nenaplní. „Podľa mňa bude to môj posledný súťažný ročník. Dúfam, že ho dokončím, chcem do toho dať maximum,“ dodal na webe isport.cz.

Štyridsaťšesťročný Jágr hral ešte počas minulej sezóny v NHL. V drese Calgary Flames nastúpil na 22 duelov s bilanciou 1+6, ale pre zranenie kolena sa dohodol s kanadským klubom na ukončení spolupráce a vrátil sa do vlasti. V závere ročníka pomáhal Kladnu, ktorého je väčšinovým vlastníkom.

Zdravotné komplikácie mu dovolili plnohodnotne zasiahnuť iba do piatich stretnutí základnej časti. V play-off nastúpil vždy len na niekoľko sekúnd, aby splnil kvótu štartov potrebnú pre účasť v baráži o postup do tamojšej najvyššej súťaže. V baráži sa napokon aj tak nepredstavil a Kladno si nevybojovalo účasť medzi elitou.

Legendárny Jaromír Jágr na tréningu Kladna Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Jaromír Jágr na tréningu Kladna.
debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno